TÉMA

Lauren Boebertová

McCarthy třikrát neuspěl ve volbě předsedy Sněmovny reprezentantů. Část republikánů je proti němu

Lídr nové republikánské většiny ve Sněmovně reprezentantů Kevin McCarthy třikrát neuspěl ve volbě předsedy této komory amerického Kongresu, když v úterý jeho kandidaturu ani po intenzivních zákulisních vyjednáváních nepodpořilo několik kongresmanů z nejvíce pravicového křídla Republikánské strany. Jednání Sněmovny reprezentantů pak bylo přerušeno do středečního poledne.
3. 1. 2023Aktualizováno4. 1. 2023, 00:04|

V republikánských primárkách v Coloradu a Illinois uspěly kandidátky s podporou Trumpa

V dalším kole primárek amerických republikánů uspěly v úterý dvě silně konzervativní kandidátky podporované bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Ve státě Colorado to byla kontroverzní republikánská kongresmanka Lauren Boebertová a v Illinois Mary Millerová, která rovněž proslula skandálními výroky, informovala agentura AP.
29. 6. 2022|

Útok na Colonial Pipeline přišel z Ruska, řekl Biden. Kreml ale neviní

Spojené státy mají podezření, že hackerský útok na společnost Colonial Pipeline byl veden z Ruska. Tamní vládu s ním ale nespojují. Ve čtvrtek to prohlásil americký prezident Joe Biden s tím, že incident dočasně zastavil provoz klíčové sítě pro přepravu ropných produktů v USA. Necelý týden po začátku výpadku se podle agentury AP na internetu šířily nejrůznější dezinformace vykreslující Bidenovu administrativu jako viníka.
14. 5. 2021Aktualizováno14. 5. 2021, 15:27|

Twitter smazal přes 70 tisíc účtů šířících konspiraci QAnon. Její vyznavači protestovali v Kongresu

Americká technologická společnost Twitter smazala od pátku přes sedmdesát tisíc účtů spojených s šířením spiklenecké teorie známé jako QAnon. Krok podnikla v reakci na nepokoje z minulého týdne, při nichž přívrženci prezidenta Donalda Trumpa, z nichž někteří byli také vyznavači QAnon, napadli sídlo Kongresu USA. Při potyčkách zemřelo pět lidí. Twitter již v pátek zablokoval natrvalo prezidentův účet, podle společnosti jej totiž Trump využíval k podněcování násilností.
12. 1. 2021|