TÉMA

Ostravsko

V Moravskoslezském kraji je smogová situace. Meteorologové nevylučují vyhlášení regulace

Meteorologové ve čtvrtek ráno vyhlásili až do odvolání smogovou situaci pro Ostravsko, Karvinsko a Frýdecko-Místecko. Odpoledne ji rozšířili na celý Moravskoslezský kraj. Důvodem jsou vysoké koncentrace polétavého prachu v ovzduší, oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Upozornil, že v blízké době hrozí i možnost vyhlášení regulace, při níž některé průmyslové podniky musí dodržovat některá opatření včetně omezení výroby.
7. 12. 2023|

30 let zpět: Cesta Václava Klause do regionů

První cesta Václava Klause do regionů ve funkci českého premiéra vedla na severní Moravu. Premiér se mimo jiné setkal se členy krizového štábu Moravskoslezského sdružení FOS pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu. Ti zaslali premiérovi 4. září pět požadavků podmíněných ultimátem, že nebudou-li vyřešeny právě do 10. září, bude v ostravsko-karvinském revíru vyhlášena stávková pohotovost. Podle Václava Klause se přesto nejednalo o jediný ani hlavní, důvod jeho cesty na severní Moravu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
10. 9. 2022|

Sever Moravy stále dusí polétavý prach. Imisní limity jsou místy překročeny až trojnásobně

V Moravskoslezském kraji přetrvávají zhoršené rozptylové podmínky. Imisní limit pro polétavý prach PM10, který je 50 mikrogramů na metr krychlový, je překročen na většině stanic, často dvojnásobně, někde i trojnásobně. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
4. 1. 2021Aktualizováno4. 1. 2021, 15:02|