TÉMA

Michael Regan

Nehoda vlaku s chemikáliemi v Ohiu se politizuje, postižené městečko navštívil v rámci kampaně Trump

Spojené státy hledají způsob, jak zlepšit bezpečnost na amerických železnicích. Vedlo k tomu na počátku února vykolejení desítek cisteren s jedovatými chemikáliemi ve státě Ohio. Kolem případu, který si nevyžádal ani jednu oběť, se zvedla obří politická kontroverze a místo incidentu navštívil bývalý prezident Donald Trump, který vede kampaň za své znovuzvolení v příštím roce.
4. 3. 2023|

Havárie vlaku s chemikáliemi děsí obyvatele amerického městečka. Úřady vyzývají ke klidu

Nervozita, nezodpovězené otázky i zápach hořících chemikálií se vznášejí nad městečkem East Palestine v americkém Ohiu. Před dvěma týdny tam vykolejil vlak s nebezpečnými látkami. Od té doby se místní obyvatelé dožadují odpovědí a úřady je ujišťují, že jejich zdraví není ohroženo.
17. 2. 2023|

Biden oznámil další jména členů svého kabinetu. Chce zřídit úřad proti globálnímu oteplování

Nastupující americký prezident Joe Biden představil další členy své administrativy. V čele ministerstva vnitra bude stát současná kongresmanka za Nové Mexiko Deb Haalandová, resort pro energetiku povede bývalá guvernérka Michiganu Jennifer Granholmová. Biden také zřídí kancelář zaměřenou na globální oteplování, v jejímž čele stane bývalá šéfka Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) Gina McCarthyová, napsala agentura Reuters.
18. 12. 2020|