TÉMA

Lysolaje

Reportéři ČT: Obvinění v kauze Dozimetr z vazby vydělali miliony

Obvinění v korupční kauze Dozimetr odklánějí majetky. Dvou bytů se zbavil stíhaný bývalý pražský náměstek za STAN Petr Hlubuček. Jejich prodej vynesl 15 milionů korun, zjistili Reportéři ČT. Nemovitosti převedl také další klíčový aktér případu, podnikatel Zakaria Nemrah. Jde o budovu v Příbrami a pozemky v okolí středočeského města. Pro Reportéry ČT natáčeli Jana Neumannová, Ondřej Golis a Dalibor Bártek.
3. 10. 2022Aktualizováno3. 10. 2022, 22:10|

Po akci Dozimetr přikázali radní DPP vypsat výběrová řízení na všechny členy představenstva. Hlubuček končí v Lysolajích

Zastupitelé pražských Lysolají odvolali z funkce starosty obviněného Petra Hlubučka (STAN). Politik, který je hlavní tváří případu v pražském dopravním podniku (DPP), minulý týden mimo jiné rezignoval na post primátorova náměstka. Pražští radní poté v pozici valné hromady přikázali dozorčí radě dopravního podniku vypsat veřejnou soutěž na všech pět míst členů představenstva firmy včetně jeho předsedy a generálního ředitele podniku Petra Witowského. Podle zjištění Deníku N soud v květnu dalšímu stíhanému v kauze, podnikateli Michalu Redlovi, znovu omezil svéprávnost na dalších pět let.
20. 6. 2022Aktualizováno20. 6. 2022, 20:22|

Praha schválila stavbu nové ranveje na letišti. Změnu podpořily hlasy TOP 09, ODS a ANO

Praha souhlasí s plánovanou výstavbou paralelní dráhy na ruzyňském letišti. Zastupitelé ve čtvrtek podpořili návrh náměstka primátora Petra Hlaváčka (za TOP 09), kterým zrušili nedávno přijaté nesouhlasné stanovisko rady a deklarovali souhlas se záměrem. Schválili také změnu územního plánu nutnou pro stavbu, kterou radní nedoporučili. Zastupitelé dále podpořili jižní variantu trasy železnice, která má spojit Prahu s Kladnem a Letištěm Václava Havla, nebo podporu družstevní a spolkové bytové výstavby.
17. 12. 2020Aktualizováno18. 12. 2020, 08:34|