TÉMA

Pavel Fojtík

V Děčíně se na spolupráci domluvilo ANO s SPD. Koalice vznikají i v dalších městech

Děčín je prvním statutárním městem, kde do koalice vstoupí SPD. S hnutím se na spolupráci domluvilo vítězné ANO. Koalice vznikají i v dalších českých městech. Šumperk povede koalice složená z vítězného hnutí ANO, Šumperáků a ODS. V Uherském Hradišti budou spolupracovat čtyři subjekty – Společně pro Hradiště, ANO, Nestraníci pro Hradiště a KDU-ČSL. V Blansku se na spolupráci domluvily hnutí ANO, ODS, Volba pro Blansko a ČSSD. Nymburk povede další čtyři roky vítězné hnutí Nymburk s klidem (NSK) a ODS. V Českém Krumlově bude vládnout širší koalice pěti subjektů – ANO, ČK rozumem a srdcem-Nezávislí, ODS, Krumlováci a Žijeme Krumlovem.
7. 10. 2022Aktualizováno7. 10. 2022, 16:43|

V červenci by se mohli k očkování hlásit lidé od 18 let, řekl Arenberger. Chystá se plán přeočkování

Ministerstvo zdravotnictví chce od července otevřít registraci k očkování proti covidu-19 pro věkovou skupinu 18+ nebo 16+. Na středečním jednání zdravotnického výboru sněmovny to oznámil šéf resortu Petr Arenberger (za ANO). Ve středu se registrace zpřístupnila lidem ve věkové skupině od 55 do 59 let. Vzniká také plán na přeočkování – kvůli mutacím i poklesu protilátek v populaci. Podle Arenbergera bude další injekce potřeba nejpozději do jednoho roku od prvotní vakcinace. Možná ale už na podzim.
28. 4. 2021|

Horní částí Václavského náměstí už čtyřicet let nejezdí tramvaje. Za několik roků by mohly být zpět

Přesně před čtyřiceti lety projela horní částí pražského Václavského náměstí poslední tramvaj. Příběh trati, který se začal psát už roku 1884, by se ale měl dočkat svého pokračování. V dubnu totiž začala oprava spodní části náměstí, na kterou by v roce 2022 měla navázat i rekonstrukce té horní, kam se má tramvajová trať vrátit.
13. 12. 2020|