TÉMA

Krajský úřad Olomouckého kraje

Úřad zamítl stavbu ostravského Severního spoje

Ostrava nedostala souhlas s postavením takzvaného Severního spoje – silnice, která má odlehčit dopravě v západní části města. Krajský úřad Olomouckého kraje, který pověřilo ministerstvo pro místní rozvoj, žádost o umístění stavby zamítl. Z rozhodnutí zveřejněného na úřední desce vyplývá, že předložený záměr podle úřadu nesplňuje požadavky stavebního zákona. Ostrava se proti tomu chce odvolat.
22. 11. 2022|

Zmodernizované vlaky jsou na tratích v Olomouckém kraji stále výjimkou. Jezdí místo nich staré motoráky

Na tratích v Olomouckém kraji mělo od dubna jezdit dvanáct modernizovaných souprav vlaků značky Stadler. Z opravárenských závodů na Slovensku jich ale zatím dorazila jen polovina, některé z nich jsou navíc poruchové. Nahrazují je proto staré motoráky. České dráhy už kvůli tomu dostaly několik pokut od olomouckého hejtmanství.
4. 8. 2022|

Přerov láká zubaře. Nabízí dvě stě tisíc na vybavení ordinace nebo nájem

Dotací dvě stě tisíc korun chce přerovská radnice podpořit zubaře, který si ve městě otevře novou ordinaci. Důvodem tohoto kroku je jejich akutní nedostatek. Vedení města doufá, že tímto krokem je do Přerova naláká, a to ať už se rozhodne pro novou praxi nebo převezme zavedenou ordinaci po jiném lékaři. Dotaci může nový zubní lékař využít na nové prostory i vybavení ordinace, uvedla mluvčí radnice Lenka Chalupová. Podobnou cestou se nedávno město vydalo i kvůli praktickému lékaři.
27. 5. 2022|

Peníze na nákup techniky přišly do některých škol až po jejich uzavření. Učitelé museli improvizovat

Dva týdny on-line výuky museli učitelé na některých základních školách improvizovat. Pokud škola sama neměla dostatečně kvalitní počítačové vybavení, museli učitelé využívat také vlastní techniku. Školám poslala vláda do Olomouckého kraje celkem 80 milionů korun.
6. 11. 2020|