TÉMA

Zásahová jednotka

Biden v texaském Uvalde uctil památku obětí útoku. Postup složek při zásahu prošetří ministerstvo

Americký prezident Joe Biden s manželkou položili květiny u základní školy v texaském městě Uvalde, kde 18letý útočník v místní základní škole zastřelil 19 dětí a dvě učitelky. Americké ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že prošetří postup zasahujících složek při útoku ve škole.
29. 5. 2022Aktualizováno29. 5. 2022, 23:59|

Při střelbě v pražských Strašnicích zemřel člověk. Útočník pak zřejmě spáchal sebevraždu

Policie zasahovala v Praze ve Strašnicích. V jednom domu se střílelo, zemřel člověk. Střelec se nejprve zabarikádoval uvnitř domu, policisté pak ale podezřelého našli mrtvého. Zřejmě spáchal sebevraždu, uvedli na Twitteru. Dva lidé byli v péči záchranářů, ale bez zranění, řekla ČTK mluvčí záchranné služby Jana Poštová.
31. 10. 2021Aktualizováno31. 10. 2021, 17:53|

„Slyším druhý výstřel, padl ten příjemný mladý muž,“ říká v dokumentu ČT přeživší střelby v ostravské nemocnici

Do Vánoc zbývaly dva týdny, pro zaměstnance ostravské fakultní nemocnice (FNO) to byla běžná ranní směna. Vše se změnilo krátce po 7:15, kdy v čekárně traumatologické ambulance začal střílet muž, nelegálně drženou pistolí mířil na hlavy či hrudníky pacientů. Šest osob zemřelo na místě, sedmou obětí byla žena, která zraněním podlehla po dvou dnech. Co lidé prožívali, jak složité bylo střelce vypátrat a co tento teror udělal s psychikou, ukazuje nový dokument redaktorky Terezy Krumpholzové Rok poté. Česká televize ho uvedla 10. prosince 2020 v pořadu 90' ČT24.
10. 12. 2020Aktualizováno10. 12. 2020, 21:53|

Protesty kvůli covidu-19 ve věznici na Mostecku vyšetřuje policie. Organizátorům hrozí dalších deset let vězení

Policie zahájila trestní řízení v souvislosti s protesty ve věznici v Bělušicích na Mostecku kvůli podezření z trestného činu vzpoury vězňů. Organizátorům pátečních a sobotních protestů hrozí dalších deset let vězení, uvedla policie na Twitteru. Vězni se vzbouřili kvůli nepodloženým informacím o covidu-19, situaci se podařilo uklidnit. Zásahová jednotka bělušické věznice zůstává v pohotovosti, sdělila ČTK mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.
1. 11. 2020|