TÉMA

Sársko

Při obří razii proti italské mafii tisíce policistů v Evropě a Latinské Americe zadržely přes sto lidí

Policie v osmi evropských zemích a také v Brazílii či Panamě zasahovala proti italské mafii 'Ndranghetě. Zatčeno bylo podle médií přes sto lidí. Operace, která zahrnovala sto padesát razií, se účastnily téměř tři tisíce policistů. Úřady zadržely velké množství peněz, drog a zbraně. Podle agentury EFE jde o největší zásah proti uvedené mafii a její síti obchodu s drogami z Jižní Ameriky. Někteří zadržení jsou podezřelí i z prodeje zbraní do Kolumbie.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 22:17|

„Na letiště ani nejezděte.“ Stávka pilotů Lufthansy ochromila dopravu, dotýká se i Česka

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa v pátek ochromila leteckou dopravu, zrušeny jsou i spoje do Česka. Na velkých německých letištích se u přepážek společnosti tvoří dlouhé fronty lidí, kteří se snaží najít náhradu za neuskutečněné lety. Lufthansa vyzvala cestující, aby na letiště nejezdili, pokud byl jejich let odřeknut. Stávka za vyšší mzdy se koná v době, kdy ve třech západoněmeckých spolkových zemích končí letní prázdniny.
2. 9. 2022|

V nemocnicích je nejméně covidových pacientů od začátku roku. Epidemie slábne i v dalších evropských zemích

O víkendu klesl počet pacientů v nemocnicích nakažených covidem-19 pod 1500, což je zároveň nejnižší hodnota od začátku roku. Podobné to je i s počty nově nakažených. V Česku v neděli přibylo 1658 nových případů covidu-19, u dalších 313 lidí je podezření na opakovanou nákazu. Je to téměř nejnižší letošní počet – méně pozitivních testů bylo pouze na Nový rok. Proti minulému týdnu je to pokles zhruba o 600 případů. Nejnižší od začátku roku – dokonce nižší než 1. ledna – byl ovšem i počet provedených testů.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 17:04|

Zemské volby v Sársku jasně vyhráli sociální demokraté

Volby do regionálního parlamentu západoněmecké spolkové země Sársko vyhráli sociální demokraté (SPD) vedení vicepremiérkou Anke Rehlingerovou před Křesťanskodemokratickou unií (CDU) současného zemského premiéra Tobiase Hanse. Sociální demokraté drtivě zvítězili s 43,5 procenta hlasů. Vyplývá to z prozatímního konečného výsledku, který zveřejnila volební komise. SPD v sárských zemských volbách vyhrála poprvé od roku 1994.
27. 3. 2022Aktualizováno27. 3. 2022, 22:19|

Nejméně tři lidé zemřeli v Německu při nehodách způsobených silnou bouří

Nejméně tři mrtvé si od pátku vyžádala v Německu silná bouře, která předtím způsobila značné škody i oběti v Británii, Irsku, Nizozemsku a Belgii. V Severním Porýní-Vestfálsku zemřel 56letý řidič automobilu, který na silnici narazil do spadlého stromu, a 17letý řidič, který sjel z cesty, když se pokoušel vyhnout větvi. V Dolním Sasku přišel o život 68letý muž, který se při bouři zřítil ze střechy, již se snažil opravit. V celé Evropě je obětí nejméně 12.
19. 2. 2022Aktualizováno19. 2. 2022, 16:20|

Přibývají další oběti německých záplav, vyžádaly si už 143 životů

Záplavy si na západě Německa vyžádaly už 143 lidských životů. Bilance stoupla poté, co policie v Koblenci uvedla, že registruje nové oběti v okrese Ahrweiler, který patří k nejpostiženějším. Pravděpodobně není konečná. Ranění se počítají na stovky.
17. 7. 2021Aktualizováno17. 7. 2021, 22:42|

Při záplavách v Německu a Belgii zemřelo přes padesát lidí, další se pohřešují

Kvůli vytrvalému dešti a záplavám za posledních 48 hodin na západě Německa zemřelo nejméně 58 lidí. Nejvíce obětí bouře způsobily v noci na čtvrtek ve spolkových zemích Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko. Další desítky osob se stále pohřešují, informovala policie. Bez proudu je 165 tisíc lidí. Záchranné akce v obou spolkových zemích pokračují. Nejméně čtyři lidé zemřeli při záplavách také na východě Belgie.
15. 7. 2021Aktualizováno15. 7. 2021, 15:19|

Německo i Belgie zpřísňují karanténní opatření, v Itálii a ve Španělsku se lidé bouří

Německé spolkové země kvůli prudkému nárůstu případů nemoci covid-19 zpřísňují hygienická opatření. Ve středu bude kancléřka Angela Merkelová jednat s premiéry spolkových zemí o tom, jak dále postupovat. Belgie omezila volný pohyb osob po desáté večer a zavřela kulturní zařízení. Na několika místech Itálie lidé demonstrovali proti vládním opatřením, která se v zemi rovněž zpřísňují. Ve Španělsku stávkují lékaři, kteří požadují, aby byla jejich práce náležitě oceněna. Slovensko se chystá na celoplošné testování obyvatelstva.
27. 10. 2020Aktualizováno27. 10. 2020, 20:03|