TÉMA

Vladimír Putin

Putin straší Západ, aby neposkytoval pomoc Ukrajině, hodnotí Kolář a Niedermayer výrok o riziku jaderného konfliktu

Putin blafuje, zastrašuje nás a snaží se oslabit naši pomoc Ukrajině, uvedl v pořadu Události, komentáře poradce prezidenta a diplomat Petr Kolář, když hodnotil výrok ruského vůdce. Ten ve čtvrtek varoval, že země NATO budou riskovat jaderný konflikt, pokud vyšlou na Ukrajinu své vojáky. Také europoslanec Luděk Niedermayer (TOP 09) soudí, že Putin se neustále snaží strašit západní spojence Kyjeva, aby mu neposkytovali dostatečnou podporu. Poslanec Radek Vondráček (ANO) věří, že je to z ruské strany jen obvyklá rétorika.
1. 3. 2024|

Plané setkání, či diplomatický úspěch bez šustění papírů. Politici hodnotí pražský summit

Zástupci sněmovních stran v pořadu Události, komentáře hodnotili první jednání Evropského politického společenství, kterého se na Pražském hradě zúčastnilo čtyřiačtyřicet hlav evropských států. Diskutující se zaměřili také na energetickou krizi a vývoj války na Ukrajině.
7. 10. 2022|

Ázerbájdžán hlásí sedm mrtvých při ostřelování. Arménie popírá, že by porušila příměří

Nejméně sedm lidí přišlo o život a 33 utrpělo zranění při ostřelování ázerbájdžánského města Gjandža arménskými raketami, uvedlo v neděli ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie zprávy o porušování příměří v bojích o Náhorní Karabach popřela.
11. 10. 2020|