TÉMA

Hudební divadlo Karlín

Praha na začátku března vypíše tendr na rekonstrukci vinohradského divadla

Praha vypíše na začátku března tendr na opravu Divadla na Vinohradech. Důvodem je špatný technický stav budovy i jejího vybavení, včetně divadelní techniky, a rozšíření divadelních prostor. Cena zakázky je maximálně 2,76 miliardy korun. Vypsání tendru ve čtvrtek schválili zastupitelé hlavního města. Kromě opravy zahrnuje rekonstrukce také vybudování nové podzemní komorní scény. Práce mají být dokončeny v roce 2027.
22. 2. 2024|

Praha vypíše tendr na opravu Divadla na Vinohradech. V plánu je i nová komorní scéna

Pražský magistrát vypíše zakázku na rekonstrukci Divadla na Vinohradech. Maximální výše zakázky je stanovená na zhruba 2,7 miliardy korun. Tendr město vyhlásí letos v dubnu a opravy mají být hotové v roce 2027. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Kromě opravy zahrnuje rekonstrukce také vybudování nové podzemní komorní scény. Zakázkou se radní zabývali už minulý týden, ale nakonec jej stáhli z programu jednaní. Vypsání tendru musí ještě projednat zastupitelé.
12. 2. 2024Aktualizováno12. 2. 2024, 12:48|

Ve věku 80 let zemřel herec a dabér Ladislav Županič

Zemřel divadelní a filmový herec a dabér Ladislav Županič, bylo mu 80 let. Oznámila to Herecká asociace. Županič byl držitelem ceny Thálie 2015 za celoživotní herecko-pěvecké mistrovství. Je spjat především s pražským Hudebním divadlem v Karlíně, kde vytvořil desítky úspěšných rolí a které také vedl. Hrál ve filmu, televizi a rozhlasu a daboval, jeho hlasem v Česku mluví například americký herec Clint Eastwood.
9. 12. 2023Aktualizováno9. 12. 2023, 18:03|

Policisté a záchranáři častěji využívají přenosné defibrilátory. Jsou už i v Adršpašských skalách

Zdravotnická záchranná služba eviduje za letošní první půlrok stovky případů, u kterých byly využity externí defibrilátory (AED). Největší nárůst využití těchto přístrojů zaznamenali záchranáři v Praze, kde se počet aktivací zvýšil o 250 procent. S rostoucími počty zásahů narůstá i počet míst, kam obce i soukromé osoby externí defibrilátory umisťují.
25. 7. 2023|

Hynek Čermák je bodyguardem Burešové i Maškové. Filmová romance se hraje jako muzikál

Příběh romantické lásky mezi slavnou pěveckou hvězdou a jejím osobním strážcem prožila nejprve na filmovém plátně Whitney Houstonová a Kevin Costner. Na motivy filmového Osobního strážce pak vznikl muzikál The Bodyguard, který v české premiéře nyní uvádí pražské Hudební divadlo Karlín. V hlavní roli s Hynkem Čermákem a Evou Burešovou nebo Terezou Maškovou.
28. 3. 2023|

Divadla čeká méně financí a diváků. Přesto jsou připravena zvednout oponu

Česko patří k zemím s největší návštěvností divadel na světě. Ročně se prodá více než šest milionů vstupenek. Kvůli koronaviru byl ale pro divadla rok 2020 nejhorším v novodobé historii. A ani ten nadcházející nemusí být o mnoho lepší. Většina divadel je ale přesto připravena začít hrát ihned, jak to bude možné.
6. 1. 2021|

Odešel Karel Fiala, představitel Limonádového Joea

Ve věku 95 let zemřel herec a zpěvák Karel Fiala, někdejší hvězda karlínské opery. Diváci jej mají ale spojeného zejména s rolí Limonádového Joea ze stejnojmenného filmu. O Fialově úmrtí informoval server iRozhlas.cz. Na jevišti Hudebního divadla v Karlíně herec slavil největší úspěchy od 50. let minulého století. Během čtyř dekád tam snad nebyl muzikál, v němž by Fiala neměl jednu z hlavních rolí. Za celoživotní přínos muzikálu dostal v roce 2013 cenu Thálie.
3. 10. 2020|