TÉMA

Radek Nejezchleb

Nepotřebujeme autobusy čínských turistů. Volební lídři v Jihočeském kraji by propagovali méně známá místa

Dlouhodobě je problémem Jihočeského kraje dopravní dostupnost a infrastruktura. To limituje i turistický ruch, který je jinak v jižních Čechách poměrně čilý. Letos ale kvůli epidemii koronaviru návštěvnost památek zachraňovali turisté z Česka. Na ty by se společně s turisty z Rakouska a Německa zaměřili i kandidáti na hejtmana. Více propagovat chtějí méně známá místa Jihočeského kraje.
21. 9. 2020|

Vojtěch nebyl nejhorší, ale funkci ministra nezvládal, myslí si někteří jihočeští lídři

Většina jihočeských lídrů se v předvolební debatě shodla na tom, že Adam Vojtěch (za ANO) nebyl nejhorším ministrem zdravotnictví. Někteří si myslí, že měl nevýhodu v tom, že byl mladý a nebyl odborník. Od Romana Prymuly (za ANO) očekávají zejména to, že do současné situace vnese pořádek. Od jednotlivých šéfů zaznívala převážně i chvála na vedení Jihočeského kraje za to, jak zvládl první vlnu koronavirové epidemie. Podle některých však může být nyní problém s nedostatkem zdravotnického personálu.
21. 9. 2020|

Kdo usiluje o hlasy voličů v Jihočeském kraji? Anketa s lídry, kteří se nedostali do debaty ČT

Česká televize zahájila předvolební vysílání. V pondělí se v něm detailně věnuje Jihočeskému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s lídry devíti kandidátek s největším volebním potenciálem ČT představí také odpovědi dalších kandidujících stran, hnutí a koalic na základní otázky fungování jejich kraje.
21. 9. 2020|