TÉMA

František Brendl

Antimonopolní úřad udělil Pardubicím pokutu za zadání nového územního plánu

Pardubice dostaly od antimonopolního úřadu pokutu 130 tisíc korun. Radnice podle něj chybovala, když zadala zpracování nového územního plánu. Pardubice na tento strategický dokument čekají už 23 let. Rozhodnutí zatím není pravomocné, město proti němu podalo rozklad.
3. 4. 2024|

Nechat rudoarmějce na náměstí, nebo odvézt? Část pardubických zastupitelů chce, aby rozhodli lidé v referendu

Kdo by měl rozhodnout o budoucnosti sochy rudoarmějce na pardubickém náměstí Míru? Tak zní otázka, která zmítá pardubickou koalicí. Objevují se hlasy, že by se měl sovětský voják přemístit jinam, ale část zastupitelů o tom vůbec nechce rozhodovat a navrhují referendum. Další si naopak myslí, že by bylo lepší, aby rozhodli přímo politici.
14. 7. 2023|

Pardubičtí zastupitelé schválili změny v připravovaném územním plánu. Umožní projekt podnikatele Dědka

Těsnou většinou v pondělí zastupitelé Pardubic schválili pořízení změny územního plánu. Žádal o ni podnikatel a majoritní vlastník HC Dynamo Petr Dědek. Na Cihelně chce stavět kromě jiného multifunkční halu, hotel nebo tréninkovou halu, podle něj je to investice za pět miliard korun. Zastupitelstvo má 39 členů, na pondělním hlasování jich bylo přítomno 37 a pro hlasovalo 21 z nich.
19. 6. 2023|

Kdo usiluje o hlasy voličů v Pardubickém kraji? Anketa s lídry, kteří se nedostali do debaty ČT

Česká televize zahájila předvolební vysílání. V pondělí se v něm detailně věnuje Pardubickému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s lídry devíti kandidátek s největším volebním potenciálem ČT představí také odpovědi dalších kandidujících stran, hnutí a koalic na základní otázky fungování jejich kraje.
14. 9. 2020|