TÉMA

Veolia Environnement

Z hořící ostravské haldy zkoušejí využít teplo. Dali do ní výměník

Státní podnik Diamo, společnost Veolia Energie a Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO) zjišťují, jak využít teplo z haldy Heřmanice. Konkrétně zda by bylo možné ho využít například k vytápění okolních domů. Odborníci budou sledovat dynamiku podzemních tepelných toků pomocí výzkumného vrtu s koaxiálním výměníkem tepla, sdělili zástupci firem a školy, kteří v úterý výměník jeřábem zasunuli do 14 metrů hlubokého vrtu.
17. 10. 2023|

První etapa výměny parovodu za horkovod v Olomouci je skoro hotová. Pokračovat se bude za rok

Společnost Veolia Energie dokončuje v Olomouci první část rozsáhlé rekonstrukce teplárenského potrubí. Jde o největší výměnu za posledních pět let. Letos dělníci položili čtyři kilometry potrubí, další čtyři kilometry jsou v plánu příští léto. Aktuálně probíhají dokončovací práce první fáze a terénní úpravy, vše by se mělo stihnout do zahájení topné sezony. Rekonstrukce souvisí s přechodem olomoucké teplárny od uhlí na zemní plyn.
4. 9. 2023|

Olomouc plánuje přechod na ekologičtější vytápění domácností, Přerov má začít už příští rok

Olomoucká radnice slibuje stabilní cenu za dodávku tepla i čistší ovzduší, a to díky spolupráci mezi městem a firmou Veolia Energie. Radnice vloží do společného podniku městskou rozvodnou síť, francouzský koncern pak chce investovat do nových kotlů v olomoucké teplárně. Spolupráce má urychlit cestu k ekologičtějšímu vytápění domácností.
14. 7. 2021|

Mrzne tolik, že v třebovické elektrárně musejí rozmrazovat vagony s uhlím

V tepelných elektrárnách musí kvůli silným mrazům rozmrazovat vagony s uhlím ve speciálních halách. Dvě takové mají i v Ostravě-Třebovicích. Pro pracovníky elektrárny to je ale každoroční rutina, na kterou jsou připraveni.
15. 2. 2021|

EPH prodává Pražskou teplárenskou skupině Veolia

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského prodává Pražskou teplárenskou francouzské skupině Veolia, informoval mluvčí EPH Daniel Častvaj. Cena nebyla zveřejněna. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Veolia získá také maďarského výrobce tepla Bert.
7. 9. 2020Aktualizováno7. 9. 2020, 09:03|