TÉMA

Starostové pro Vysočinu

Hejtmanem Vysočiny se stal Vítězslav Schrek z ODS. Nahradil Jiřího Běhounka

Novým hejtmanem Vysočiny ve středu zastupitelé na svém ustavujícím zasedání v Jihlavě zvolili krajského volebního lídra ODS a Starostů pro občany Vítězslava Schreka, ředitele domova pro seniory ve Velkém Meziříčí. V čele kraje nahradil Jiřího Běhounka, který byl za ČSSD hejtmanem tři volební období. Vysočinu v následujících čtyřech letech povede koalice ODS se Starosty pro občany, Pirátů, Starostů pro Vysočinu (STAN a SNK ED), KDU-ČSL a ČSSD.
18. 11. 2020Aktualizováno18. 11. 2020, 12:59|

Koalice Pro TOP Vysočinu podala stížnost na neplatnost voleb. K mandátům jí chyběl jediný hlas

Koalice Pro TOP Vysočinu podala návrh na neplatnost volby do krajského zastupitelstva. Koalici chyběl k zisku dvou mandátů jediný hlas. Při takto těsném výsledku chce objasnit průběh voleb. V tiskovém prohlášení to za koalici uvedl krajský manažer TOP 09 Michael Kubík. Koalici tvoří kromě TOP 09 také Klub angažovaných nestraníků a Koruna Česká.
16. 10. 2020Aktualizováno16. 10. 2020, 20:23|

Je Vysočina pro mladé? Kandidáti na hejtmana volají po zubařích, internetu a parcelách

Vysočina je krásný a klidný kraj, myslí si snad všichni kandidáti na tamního hejtmana, kteří diskutovali v předvolební debatě na ČT24, regionální problémy by už ale každý z nich řešil jinak. Někteří by rozvoj podpořili výstavbou silnic, obchodů či zdravotnických zařízení, jiní by preferovali lepší připojení k internetu nebo dostupné parcely. Co ale téměř všechny spojuje, je negativní stanovisko k možnosti umístit v kraji hlubinné úložiště radioaktivních odpadů.
11. 9. 2020|

Vysočina staví klíčové obchvaty, venkovský kraj se ale potýká s nedostatkem lékařů i služeb

Hejtman? Na Vysočině jím je už 12 let Jiří Běhounek. A kandiduje znovu z prvního místa. Nestraník v barvách ČSSD je nejdéle sloužícím ze všech tuzemských hejtmanů. V posledních čtyřech letech ale už sociální demokraté neobsadili celou krajskou radu. Vládli v široké koalici se třemi dalšími stranami.
4. 9. 2020|