TÉMA

Stephen Bannon

Začíná soud s bývalým Trumpovým poradcem Bannonem kvůli pohrdání Kongresem

U soudu v hlavním městě Spojených států začal výběr poroty v procesu s někdejším „vrchním stratégem“ Bílého domu Stephenem Bannonem, který loni odmítl spolupracovat s vyšetřováním povolebních násilností v Kapitolu. Spojenec exprezidenta Donalda Trumpa kvůli tomu čelí dvojnásobnému obvinění z pohrdání Kongresem. Za každý bod obžaloby hrozí minimálně 30 dní a maximálně 12 měsíců vězení.
18. 7. 2022|

Sněmovna reprezentantů hlasovala pro stíhání Trumpova poradce Meadowse kvůli lednovému útoku na Kapitol

Americká Sněmovna reprezentantů v úterý odsouhlasila návrh na stíhání Marka Meadowse, bývalého personálního šéfa a poradce exprezidenta Donalda Trumpa, za pohrdání Kongresem kvůli nevyslyšení obsílky. Meadows se po vyzvání nedostavil na výslech před komisi, která vyšetřuje útok na sídlo Kongresu z 6. ledna, a neposkytl orgánu požadované dokumenty. O výsledku hlasování informovala stanice CNN.
15. 12. 2021|

Komise vyšetřující útok na Kapitol hlasovala pro stíhání Trumpova spojence Meadowse

Zvláštní komise Sněmovny reprezentantů, která vyšetřuje útok na sídlo Kongresu z 6. ledna, v pondělí jednomyslně doporučila stíhat Marka Meadowse, bývalého personálního šéfa exprezidenta Donalda Trumpa, za pohrdání Kongresem kvůli nevyslyšení obsílky. Meadows se po vyzvání nedostavil před komisi na výslech a neposkytl orgánu rovněž požadované dokumenty. Plénum sněmovny by o návrhu mohlo hlasovat již v úterý, píše agentura Reuters. Věc by pak posuzovalo ministerstvo spravedlnosti, jež by se rozhodlo, zda Meadowse začne stíhat.
14. 12. 2021|

Ministerstvo spravedlnosti USA doporučilo stíhat Trumpova exporadce Bannona

Americké ministerstvo spravedlnosti doporučilo stíhání Stephena Bannona, exporadce bývalého prezidenta Donalda Trumpa, za neuposlechnutí kongresových obsílek vydaných zvláštní komisí vyšetřující lednový útok exprezidentových přívrženců na sídlo Kongresu. Bannonovi by v případě uznání viny hrozily až dva roky vězení, server CNN však poznamenal, že se kauza může táhnout roky s nejistým výsledkem. Obsílku Kongresu neuposlechl rovněž další předvolaný, bývalý personální šéf Trumpova kabinetu Mark Meadows.
13. 11. 2021|

Komise, která vyšetřuje lednový útok na Kapitol, si předvolala čtveřici Trumpových spolupracovníků

Komise amerického Kongresu, která vyšetřuje útok na Kapitol ze 6. ledna, si předvolala čtyři blízké Trumpovy spolupracovníky. Oznámil to předseda výboru a kongresman za Demokratickou stranu Bennie Thompson. Mezi předvolanými je například bývalý personální šéf Bílého domu Mark Meadows či bývalý Trumpův poradce Steve Bannon. Slyšení se mají uskutečnit v polovině října, uvedla agentura AP.
24. 9. 2021|

Soud zastavil žalobu na bývalého Trumpova poradce Bannona, upřednostnil prezidentskou milost

Newyorský soud ve středu formálně zastavil žalobu vedenou proti někdejšímu poradci Bílého domu Stevu Bannonovi. Ten čelil stíhání kvůli podezření, že s dalšími třemi osobami podvedl dárce v souvislosti se sbírkou na stavbu hraniční zdi mezi Spojenými státy a Mexikem. Exprezident Donald Trump mu udělil prezidentskou milost. Soud se však poté zabýval tím, jak s touto kauzou naložit, jelikož v ní dosud nepadlo rozhodnutí o vině, píší americká média.
26. 5. 2021|

Trump se rozhodl omilostnit bývalého poradce Bannona, čelil obvinění z podvodu

Americký prezident Donald Trump se rozhodl omilostnit svého bývalého poradce a hlavního stratéga Steva Bannona. Ten čelil obvinění z podvodu v souvislosti se sbírkou na stavbu zdi na hranici s Mexikem. Bílý dům to uvedl na svých webových stránkách, kde je Bannon uveden společně s dalšími desítkami omilostněných. Dále na seznamu figuruje jeden ze spolupracovníků první Trumpovy volební kampaně Elliott Broidy nebo rapper Dwayne Carter známý jako Lil Wayne.
20. 1. 2021Aktualizováno20. 1. 2021, 13:14|

Bývalý Trumpův poradce Bannon čelí obvinění z podvodu

Newyorská prokuratura obvinila bývalého poradce Bílého domu Stevea Bannona, že společně s dalšími třemi osobami podvedl dárce v souvislosti se sběrem peněz na stavbu zdi na hranici mezi Spojenými státy a Mexikem. Žalobu s těmito obviněními uveřejnil federální soud na Manhattanu. Bannon je ve vazbě a ještě během čtvrtka by měl předstoupit před soud.
20. 8. 2020Aktualizováno20. 8. 2020, 21:53|