TÉMA

Deregulace

Regulaci konopí bych chtěl už příští rok, jde o lepší způsob prevence, říká Vobořil

Ambicí národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila je, aby Česko mělo regulovaný trh s konopím už k 1. lednu 2024. Prohibice návykových látek je podle něj tou nejhorší možností, co se rizik týče. Pokud se regulace trhu s konopím zavede, marihuanu podle něj určitě vyzkouší i lidé, kteří tak dosud neučinili. „Ale to, co se nikde nepotvrdilo, je nárůst lidí závislých nebo každodenních intenzivních uživatelů,“ sdělil v Interview ČT24.
27. 6. 2023|

Indie zruší zemědělské zákony. Farmáři proti nim více než rok protestovali

Indický premiér Naréndra Módí v pátek oznámil, že se rozhodl zrušit tři kontroverzní zemědělské zákony, proti kterým indičtí farmáři již více než rok protestují. Informovala o tom agentura Reuters, která připomněla, že Módího ústupek zemědělcům přichází krátce před volbami v nejlidnatějším indickém státě Uttarpradéš a dalších dvou státech na severu Indie s velkým podílem venkovského obyvatelstva.
19. 11. 2021Aktualizováno19. 11. 2021, 13:09|

Za halasem tweetů. Trump snížil daně, masivně dereguloval a posunul justici daleko doprava

Republikánská strana na svém nominačním sjezdu oficiálně jmenovala prezidenta Donalda Trumpa kandidátem pro listopadové volby. Ten ve funkci poutal pozornost médií nejčastěji neobvyklými výroky. Daleko větší dopad však měla reálná politika jeho administrativy a ta se držela obvyklých pravicových přesvědčení. Rychle a masivně rušila regulaci zavedenou nejen za éry Baracka Obamy, hlavně v oblastech ekologie, sociálních věcí či ochrany menšin. Snižovala daně především bohatým. A na dlouhá léta dopředu posunula federální justici konzervativním směrem.
24. 8. 2020Aktualizováno24. 8. 2020, 18:27|