TÉMA

Ondřej Rut

Praha 3 hodlá zvednout nájem v obecních bytech o pětinu. Zdražovat plánují i jiné radnice

Radnice v Praze 3 chce, s výjimkou sociálního bydlení, zvýšit nájemné v obecních bytech o dvacet procent. Zdražovat má v úmyslu většina pražských městských částí i řada měst. Důvodem je zvyšování nákladů na údržbu, opravy závad nebo rekonstrukce společných prostor.
10. 2. 2023|

Opravy kanalizace a plynovodu budou komplikovat dopravu v pražské ulici Jana Želivského

Opravy kanalizace, vodovodu a plynovodu budou téměř celý letošní rok komplikovat dopravu ve frekventované ulici Jana Želivského v Praze 3. Jako první se uzavřel úsek pro auta od Basilejského náměstí směrem na Ohradu, poté bude ulice neprůjezdná v opačném směru od Koněvovy k Olšanské. Téměř na dva týdny se kvůli opravě portálu uzavřel pro pěší a cyklisty také Žižkovský tunel pod pražským vrchem Vítkov.
16. 1. 2023|

Pražská ulice Jana Želivského se uzavřela. Radnice Prahy 3 se obává dopravního kolapsu

Oprava plynu v pátek uzavřela ulici Jana Želivského na pražském Žižkově. Radní městské části se kvůli omezení obávají dopravního kolapsu. Kvůli ražbě kanalizace je totiž omezená i průjezdnost křižovatky u stanice metra Želivského. Uzavírka ulice by měla skončit nejpozději 25. února. Třetí městská část magistrát kritizuje kvůli špatné koordinaci prací, vedení hlavního města to ale odmítá a tvrdí, že celou akci s radnicí konzultovalo.
4. 2. 2022|

Část Koněvovy ulice v Praze se kvůli rekonstrukci do konce října uzavře

V Praze na Žižkově se od pondělí do konce října v obou směrech uzavře průjezd rekonstruovanou Koněvovou ulicí v úseku mezi Rokycanovou a Prokopovou. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Rekonstrukce ulice začala koncem června a potrvá do konce příštího roku. Místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení) řekl, že podle původních tvrzení TSK měl být po celou dobu oprav zachován provoz ve směru do centra. Očekává dopravní potíže.
20. 8. 2020|