TÉMA

Přivaděč

Práce na teplickém dálničním přivaděči měly skončit loni, ale pokračují. Tvoří se kolony

Opravy silnice I/8 mezi Teplicemi a Řehlovicemi stále pokračují, i když měly být hotové začátkem zimy. Na komunikaci, která je součástí teplického přivaděče k dálnici D8, se proto dál tvoří dlouhé kolony. Důsledkem špatné průjezdnosti hlavní silnice je i neobvyklé dopravní zatížení přilehlých Bystřan, kudy někteří řidiči kolony objíždějí.
20. 3. 2024|

Pardubickému kraji schází více než miliarda korun na dopravní stavby. Nejvíce na přivaděč k D35

Více než miliarda korun schází silničářům na stavbu přivaděčů k dálnici D35 na Pardubicku. Původní suma přes 2,5 miliardy korun, se kterou počítalo šest let staré memorandum, už nestačí. Kraj teď žádá ministerstvo dopravy, aby částku navýšilo. Kromě budoucích projektů má ale Pardubický kraj problém i s financováním už započatých staveb.
22. 3. 2023|

Chybí peníze na přivaděče k budoucí dálnici D35. Slíbené částky kvůli dražšímu materiálu nestačí

Na stavbu přivaděčů k dálnici D35 chybí peníze, podle vedení Pardubického kraje za to může neustálé zdražování. Odhadem chybí asi jedna miliarda korun. To by mohlo nejvíce zasáhnout chystanou stavbu obchvatů Vysokého Mýta a Chocně, na které chybí více než 650 milionů korun. Pardubický kraj před čtyřmi lety podepsal s vládou memorandum, kdy získal 2,7 miliardy korun na stavbu přivaděčů k novým úsekům dálnice. Kvůli rostoucím cenám za materiál i práci se ale vše prodraží.
19. 11. 2021|

Konec nedostatku vody v Ruprechticích. Liberec zahájil stavbu nového vodojemu

Vodu pro libereckou část Ruprechtice zajistí nový vodojem Horská a přivaděč, jejichž stavba byla ve čtvrtek zahájena. Tamní obyvatelé si už bezmála čtvrt století stěžují na špatné zásobování vodou. Kapacita vodovodní sítě tam už nestačí a brání rozvoji lokality a další výstavbě, řekl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj). Projekt bude stát až 64 milionů korun, skoro dvě třetiny nákladů by měla pokrýt dotace ze Státního fondu životního prostředí, 13 milionů přidá Severočeská vodárenská společnost.
8. 7. 2021|

V Dolních Počernicích praskl vodovodní řad z roku 1914. Do kaverny se propadla dvě auta

V Dolních Počernicích v sobotu ráno prasknul nejstarší přivaděč z káranské vodárny do Prahy. V místě, kde vodovodní řad z roku 1914 prasknul, se vytvořila kaverna a do ní se propadly dva zaparkované automobily. Dodávky vody pro Prahu nejsou omezeny, z Káraného vedou do Prahy ještě další dva přivaděče. V sobotu to řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.
8. 8. 2020|