TÉMA

Michal Kern

Queer král Edvard II. nechce být na divadle za slabého

Po sto jedna letech se na česká jeviště vrací Edvard II. Historické drama nastudoval soubor Depresivní děti touží po penězích. V titulní roli anglického krále, který musel skrývat svou sexuální orientaci, se představuje letošní držitel Českého lva Michal Kern.
17. 6. 2023|

Český lev ocenil historický snímek Il Boemo, nejlepšími herci jsou Kern a Melíšková

Nejlepším filmem roku 2022 podle Českého lva je historické drama Il Boemo režiséra Petra Václava. Herecké ceny za hlavní role si odnesli Michal Kern a Klára Melíšková. Z počinů odvysílaných mimo plátna kin uspěly minisérie Podezření a krimiseriál Devadesátky, oba určené divákům České televize. Výroční ocenění Český lev organizované Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) se letos udělovalo potřicáté.
14. 2. 2023Aktualizováno4. 3. 2023, 22:58|

České filmové kritiky zhypnotizoval Arvéd, je nejlepším filmem roku 2022

Za nejlepší film roku 2022 označily Ceny české filmové kritiky temný snímek Arvéd. Představitel titulního hrdiny Michal Kern je nejlepším hercem loňského roku. Nejlepší herečkou byla vyhlášena Vita Smačeljuk z dramatu Oběť. Režiséra nejen tohoto snímku Michala Blaška vyzdvihly Ceny české filmové kritiky jako talentovaného tvůrce.
4. 2. 2023Aktualizováno4. 2. 2023, 21:48|

Nejvíc nominací na Ceny české filmové kritiky mají Arvéd, BANGER. a Il Boemo

České filmy Arvéd, BANGER. a Il Boemo mají shodně čtyři nominace na Ceny české filmové kritiky. Jeden z nich se také stane filmem roku. Právě probíhá druhé kolo hlasování a vítězové budou známi 4. února.
3. 1. 2023|

Vyhrocená doba má i vyhrocené postavy. Film Arvéd míří do kin

Rozporuplnou postavou Jiřího Arvéda Smíchovského se zabývá film Arvéd, který zamířil do kin. Pojednává o mimořádně inteligentním muži s fascinací k nadpřirozenu a černé magii, který spolupracoval s nacisty a později i s komunisty.
25. 8. 2022|

Letní filmovou školu zakončí černý mág a kolaborant Arvéd

Jiří Arvéd Smíchovský byl mimořádně vzdělaným člověkem, okultistou, ale také spolupracovníkem nacistů i Státní bezpečnosti. Rozporuplnou osobnost si za hlavní postavu svého filmu zvolil Vojtěch Mašek. Stylizovaný historický snímek Arvéd je celovečerním režijním debutem tohoto scenáristy a komiksového kreslíře. V premiéře se představí 3. srpna na závěr Letní filmové školy (LFŠ) v Uherském Hradišti. O tři týdny později vstoupí i do českých biografů.
3. 8. 2022|

Dům beze spánku rozebírá téma, u něhož společnost zaspala

Jak se cítí člověk trpící nespavostí nebo naopak nadměrnou spavostí, zkoumá kolektiv Nesladim. Divadelní soubor inscenaci připravoval s odborníky a vycházel z rozhovorů s lidmi, které spánkové poruchy trápí. Dům beze spánku uvádějí na scéně pražského Divadla Archa.
4. 8. 2020|