TÉMA

Plavky

Zákaz pohybu bez oblečení a pokuta za tvrdý alkohol na pláži. Chorvatské letovisko zpřísňuje pravidla

Chorvatské letovisko Pula se připravuje na další letní sezonu. Vedle renovací areálů či výstavby nových rekreačních středisek chystá region i novou restrikci – na veřejnosti bude platit zákaz pohybu bez oblečení, lidé se budou muset pohybovat v plavkách, nejvýše nahoře bez. Pula není jediným středomořským letoviskem, které toto omezení zavádí nebo zavedla.
2. 12. 2023|

Žraloky upoutá kontrast, zjistili vědci. Doporučují třeba tmavé plavky

Záchranné vybavení má výrazné barvy z velmi dobrého důvodu. Oranžová nebo žlutá vynikne v černomodrém oceánu. Tento barevný záblesk může být jedinou šancí, jak si plovoucího námořníka nebo trosečníka, který přežil leteckou nehodu, všimne projíždějící loď nebo letadlo. Ale co dalšího mohou tyto jasné barvy na vodní hladině přitahovat? Dlouho se mělo za to, že žraloci mají špatný zrak, ale nedávný výzkum odhalil nové skutečnosti o jejich schopnosti vidět barvy a o tom, zda dokáží rozeznat kořist od lidí, napsala BBC.
7. 8. 2023|

30 let zpět: Módní přehlídka letních střihů

Doba se neustále mění a s ní i módní trendy a vkus. Jaké modely plavek a plážového oblečení letěly v roce 1992? To předváděly modelky na módní přehlídce v Brně.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
21. 3. 2022|

30 let zpět: Monokiny jsou tady

Plavky monokiny se staly součástí letního šatníku mnohých žen. K dostání tehdy byly dva typy. Jak takové monokiny z roku 1990 vypadaly, představuje reportáž Aktualit.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
1. 8. 2020|