TÉMA

Zažívací potíže

Ženy si spletly ocún s medvědím česnekem. Skončily ve vážném stavu v kroměřížské nemocnici

Kroměřížská nemocnice přijala dvě pacientky po otravě ocúnem, který si spletly s medvědím česnekem. Obě ženy byly přijaty ve vážném stavu. Zatímco jedna už byla přemístěna na standardní oddělení, druhá stále zůstává na jednotce intenzivní péče (JIP), informovala mluvčí nemocnice Veronika Slaměnová.
24. 4. 2023|

Záchranáři ošetřili na Bruntálsku 17 táborníků, měli příznaky otravy

Záchranáři v sobotu na Bruntálsku ošetřili 17 účastníků dětského tábora. Dva dospělí a 15 dětí poté skončili v nemocnicích v Krnově, Opavě a Ostravě s příznaky otravy. Trpěli zažívacími problémy. Nyní už jsou všichni doma. V neděli večer o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.
10. 7. 2022Aktualizováno10. 7. 2022, 21:04|

Olma stahuje mléko s datem spotřeby od 26. do 30. října. Může způsobit zažívací potíže

Mlékárna Olma stahuje z trhu čerstvé mléko v PET lahvích s datem spotřeby od 26. do 30. října. Podle výrobce došlo k jeho mikrobiální kontaminaci a jeho požití by mohlo způsobit zažívací potíže. Kdo mléko zakoupil, může ho vrátit v prodejně, případně ho reklamovat u výrobce.
22. 10. 2021|

Plzeňská nemocnice propustí i zbytek hospitalizovaných účastníků tábora, kde se vyskytly zažívací potíže

Fakultní nemocnice v Plzni už propustila či během pátku propustí všechny děti i dospělé z tábora v rekreačním zařízení Machův mlýn u Chříče na severním Plzeňsku, jež ve čtvrtek odpoledne postihly prudké zažívací potíže. Z 29 lidí, které sanitky večer do fakultní nemocnice přivezly na dětskou a infekční kliniku, lékaři většinu po ošetření propustili. V nemocnici zůstaly čtyři děti a dospělý, všichni budou v pátek postupně propuštěni. Jejich zdravotní stav není vážný, řekla mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová.
24. 7. 2020Aktualizováno24. 7. 2020, 13:13|