TÉMA

Kanye West

Blázen, antisemita, ale pořád král, vzkazuje Ye společným albem s Ty Dolla Signem

Kanye West alias Ye se vrací s novým albem. Přesněji řečeno, je nahrávka Vultures 1 první deskou dua, za nímž stojí rovněž rapper Ty Dolla Sign. Nicméně oči a uši se obrací k Yeovi, protože jde o první hudební projekt od série jeho nenávistných výroků. V comebacku se vyjadřuje ke své roli padoucha a zároveň stihl zase někomu hnout žlučí. „Crazy, bipolar, antisemite, and I’m still the king,“ konstatuje v textu jedné ze skladeb. První recenze jeho pohled nesdílí.
12. 2. 2024|

Vliv médií i kontrakultury. Kde se vzal fenomén „ošklivých“ vánočních svetrů

Pletený svršek se soby, vánočními ozdobami a stromky či třeba se sněhulákem. Svetry s vánočními motivy se v posledním desetiletí staly velmi oblíbenou součástí svátečního období. Prodávají je nejen fast fashion řetězce a luxusní módní domy, ale i fastfoody či streamovací platformy. S vánočními svetry se pořádají i vánoční večírky či fundraisingové akce. Pletené svršky s motivy Vánoc zpočátku neměly být směšné ani „ošklivé“, pouze kreativní a radostné. Křiklavé a někdy i bláznivé motivy a způsoby provedení se na trhu objevily poměrně nedávno. Podle módní historičky Gail DeMeyereové je pro vánoční svetry charakteristické, že se líbí většině lidí a dokážou je pobavit.
22. 12. 2022|

Trump vyzval ke zrušení částí ústavy. Schůzkou s antisemity pobouřil i republikány

Bílý dům odsoudil výrok bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, který vyzval ke zrušení pravidel včetně částí ústavy, aby po „zfalšovaných“ volbách mohl být jmenován prezidentem. Kritiku si Trump vyslechl i od části republikánů – řada z nich odsoudila jeho nedávné setkání s popírači holocaustu v jeho floridském sídle Mar-a-Lago.
5. 12. 2022|

Kanye West přichází o sponzory. S americkým rapperem přestal spolupracovat Adidas i Gap

Jeden z nejbohatších umělců světa, americký rapper Kanye West, který si teď říká Ye, ztrácí obchodní partnery. Kvůli jeho konspiračním a antisemitským tirádám na sociálních sítích s ním nejnověji přeťaly spolupráci společnosti Adidas a Gap. Už dříve s ním přestaly spolupracovat banky a Twitter i Facebook zmrazily jeho účty.
27. 10. 2022|

Grammy za album roku získal Jon Batiste, na ceremoniálu promluvil Zelenskyj

Zpěvák Jon Batiste, který byl nominovaný na jedenáct cen Grammy, si z nedělního ceremoniálu odnáší pět sošek včetně prestižního Alba roku za desku We Are. Ta je poctou jeho rodnému městu New Orleans. Písní roku se stala skladba Leave the Door Open skupiny Silk Sonic, což je společný projekt zpěváka Bruna Marse a rappera Andersona Paaka. Objevem roku je zpěvačka Olivia Rodrigová, v jedné z kategorií uspěl i Český národní symfonický orchestr. Na ceremoniálu promluvil v předtočeném videu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 12:18|

Festival Sundance nahlíží do osudů princezny Diany, Billa Cosbyho i Kanyeho Westa

Začal festival nezávislého filmu Sundance. Pod záštitou herce Roberta Redforda se koná od roku 1978 v malém městě Park City v americkém Utahu, letos pouze on-line. Program zahrnuje desítky filmů, silné zastoupení mají letos dokumenty.
21. 1. 2022|

Cenám Grammy dominovaly ženy. Nahrávku roku si odnesla Billie Eilish, rekord pokořily Beyoncé a Swiftová

Letošnímu udílení amerických hudebních cen Grammy dominovaly ženy, které zvítězily ve všech ostře sledovaných kategoriích. Ocenění za nahrávku roku získala stejně jako loni Billie Eilish. Píseň roku připadla zpěvačce H.E.R. se skladbou volající po ukončení rasové diskriminace. R&B hvězda Beyoncé na ceremonii pokořila rekord v počtu získaných ocenění u žen, Taylor Swiftová se v kategorii album roku za desku Folklore stala první ženou, která toto ocenění získala již potřetí.
15. 3. 2021Aktualizováno15. 3. 2021, 10:31|

Pandemie, home office a tepláky. Oděvní fenomén má už stoletou tradici

Zhruba sto let zná svět tepláky. Oděvní fenomén už zdaleka nepatří jen do pohodlí domova nebo na atletické dráhy či do tělocvičen. V posledních letech úspěšně dobývaly také svět módy. Souvisí to s poptávkou po pohodlí, zároveň ale s nutností, aby kus z pružného materiálu vypadal elegantně. Do „teplákové kultury“ zasáhla i koronavirová pandemie, během které lidé tráví více času doma. Revoluce v šatnících se ale podle módní publicistky Veroniky Ruppert konat nebude. „Budeme si chtít obléknout zase něco jiného než tepláky,“ myslí si.
31. 12. 2020|

Americký raper Kanye West shání sedm tisíc podpisů pro kandidaturu na prezidenta

Za Kaneyho Westa v jeho přání stát se šéfem Bílého domu se postavil například miliardář Elon Musk, naopak manželka Kim Kardashianová vyzvala média, aby byla shovívavá. Podle ní slavný raper trpí bipolární poruchou. Jedno je jisté: pokud West získá do pondělí v Západní Virginii 7144 podpisů oprávněných voličů, stane se oficiálním kandidátem.
30. 7. 2020|

Hackeři se ve středu zmocnili 45 twitterových účtů. Použili přístupové údaje adminů, píše firma

Pachatelům středečního hackerského útoku na sociální síť Twitter, který zasáhl i několik amerických politiků a miliardářů, se celkem podařilo převzít kontrolu nad 45 účty. Podvodné příspěvky jménem celebrit šířili poté, co „úspěšně zmanipulovali“ vícero zaměstnanců a získali jejich přístupové údaje do interních systémů platformy. Twitter to během páteční noci uvedl v prohlášení na firemním blogu.
18. 7. 2020|

Středeční hackerský útok se týkal asi 130 účtů, soudí Twitter

Sociální síť Twitter na základě dosavadních poznatků usuzuje, že pachatelé hackerského útoku z noci na čtvrtek cílili na zhruba 130 účtů, ovšem podařilo se jim ovládnout jen malou část z nich. Společnost to v pátek oznámila prostřednictvím jednoho ze svých oficiálních účtů. S následky incidentu se stále vypořádává. Nadále vyšetřuje, zda hackeři z profilů celebrit a miliardářů odcizili soukromá data.
17. 7. 2020|