TÉMA

Úvaly

Obcím se nelíbí způsob rozdělování dotací na rozšiřování školek

Obce kritizují ministerstvo pro místní rozvoj za způsob rozdělování evropských dotací na rozšiřování školek. Podle samospráv resort nepřihlíží k demografickému vývoji regionů. Největší zájem o nové kapacity je ve Středočeském kraji. Nejvíc peněz ale mohou získat jiné regiony, které o ně tolik nestojí.
22. 1. 2023|

Provoz na trati Praha–Kolín v pátek přerušila nehoda, po desáté hodině večer byl obnoven

Provoz na frekventované železniční trati Praha - Kolín v pátek večer zhruba na dvě a půl hodiny přerušil střet vlaku s člověkem. Nehoda se stala mezi Běchovicemi a Úvaly. Sražená žena na místě zemřela. Na Twitteru o tom informovali pražští záchranáři. Krátce po 22:00 byl provoz obnoven, uvedly na svém webu České dráhy (ČD).
6. 1. 2023Aktualizováno6. 1. 2023, 22:24|

Hygienici kontrolují restaurace, zaměřují se na hosty i provozovatele

V posledních dvou týdnech hygienici zkontrolovali v hospodách, barech či restauracích kolem sedmnácti set lidí. Pochybení, jako je nedodržení lhůty v případě očkování proti covidu-19 nebo chybějící test, zjistili podle ministerstva zdravotnictví zhruba v deseti procentech případů. Až na výjimky jsou prohřešky řešeny domluvou.
2. 6. 2021Aktualizováno2. 6. 2021, 20:30|

U Českého Brodu se srazily vlaky. Strojvedoucí jednoho zemřel, zranění utrpělo 35 lidí

Při železniční nehodě u Českého Brodu zahynul strojvedoucí jednoho z vlaků. Vedl osobní vlak, který narazil do stojícího poštovního vlaku. Záchranáři ošetřili 35 lidí, čtyři odvezli do nemocnice s vážnými poraněními. Mezi zraněnými jsou i děti. Doprava na hlavní trati z Prahy přes Český Brod do Kolína je momentálně zastavena. Rychlíky jezdí odklonem přes Lysou nad Labem, regionální vlaky jsou nahrazeny autobusy. Příčiny nehody se vyšetřují, Drážní inspekce očekává, že informace by mohla zveřejnit během středy.
14. 7. 2020Aktualizováno15. 7. 2020, 07:42|