TÉMA

Kjúšú

Tajfun Khanun zasáhl Jižní Koreu. Varování platí pro celou zemi, tisíce lidí se evakuovaly

Na jihovýchodní pobřeží Jižní Koreje udeřil tajfun Khanun, který v předchozích dnech přinesl silné deště na jih země a do sousedního Japonska. Informovala o tom agentura Reuters. Pro celou Jižní Koreu platí varování, zrušeno bylo více než 450 letů a na šestnáct tisíc lidí se muselo evakuovat. Úřady ve městě Tegu oznámily, že kvůli tajfunu jeden člověk zemřel, další se pohřešuje.
10. 8. 2023Aktualizováno10. 8. 2023, 19:04|

Jižní Korea čeká hlavní nápor tajfunu, přerušila část dopravy i průmyslu

Japonsko a Jižní Korea se vypořádávají s tajfunem Khanun. Země kvůli němu částečně zastavily leteckou i železniční dopravu a některé firmy přerušily výrobu. Korea vyhlásila nejvyšší stupeň pohotovosti, nejhorší počasí čeká během čtvrtka. Na Japonsko míří nová bouře.
9. 8. 2023|

Tajfun na jihozápadě Japonska zranil přes stovku lidí, dva zahynuli

Tajfun Nanmadol, který od neděle postupuje přes Japonsko, si podle agentury Reuters vyžádal nejméně dvě oběti a více než osmdesát zraněných. Na ostrovech Kjúšú a Honšú silný vichr a lijáky narušily dopravu a přiměly některé podniky přerušit výrobu. Na 286 tisíc domácností, většina z nich na ostrově Kjúšú, zůstávalo v pondělí odpoledne bez dodávek elektřiny.
19. 9. 2022|

Na pevninu japonského ostrova Kjúšú dorazil tajfun Nanmadol

Na jižní japonský ostrov Kjúšú v neděli dorazil tajfun Nanmadol. Japonská meteorologická agentura (JMA) varuje před vichřicemi, vysokými vlnami a rizikem rozvodnění řek. Informovala o tom agentura Reuters.
18. 9. 2022|
Počasí

Sesuvy půdy, poničené domy a desítky obětí. Prudké deště dál pustoší Japonsko

Prudký a vytrvalý déšť, který už přinesl do jižního Japonska smrtící povodně, se přesouvá na severovýchod. Tam zasáhl velké části největšího japonského ostrova Honšú. Rozvodnil řeky, způsobil sesuvy půdy a zničil řadu domů a silnic. Bilance několikadenních povodní vystoupala na 58 mrtvých, dalších 14 lidí se stále pohřešuje, informovala agentura AP.
8. 7. 2020|