TÉMA

Nakladatelství Naše vojsko

Prodejem předmětů s nacistickou tematikou v kauze Naše vojsko se má znovu zabývat policie, případ jí vrátil soud

Policie má podle soudu znovu prošetřit prodej propagačních předmětů s nacistickou tematikou v nakladatelství Naše vojsko. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 5, informovala mluvčí Jana Humeni. Státní zástupce obžaloval v lednu v souvislosti s prodejem předmětů jednoho člověka a firmu. Obvinění se týká podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka a výtržnictví. Rozhodnutí soudu není pravomocné, státní zástupce proti němu podal stížnost.
13. 4. 2021Aktualizováno13. 4. 2021, 12:22|

Státní zastupitelství obžalovalo člověka a firmu v kauze nakladatelství Naše vojsko

Státní zastupitelství obžalovalo jednoho člověka a firmu kvůli prodeji propagačních předmětů s nacistickou tematikou v nakladatelství Naše vojsko. České televizi to potvrdila státní zástupkyně Hana Vrbová. Zločinem založení, podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 5. Nakladatelství se dlouhodobě brání tím, že prodejem předmětů nic nevhodného nepropaguje.
29. 1. 2021|

O nacistickém kalendáři jednal i ústavně právní výbor, nakonec ale věc odložil

Kalendář nakladatelství Naše vojsko s válečnými zločinci, jakými byli Hitler, Goebbels nebo Mengele, řešili poslanci sněmovního ústavně právního výboru. Lidovec Jan Bartošek navrhuje zákaz podobného byznysu. Samotný obchod po úterním zásahu policie teď místo toho prodává třeba hrnky s podobiznou Lenina.
10. 6. 2020|

Policisté zasahovali v prodejně nakladatelství Naše vojsko. Zabavili kalendáře a hrnky s portréty nacistů

Server iRozhlas.cz uvedl, že pražští policisté z odboru extremismu a terorismu zasahovali v obchodě nakladatelství Naše vojsko, které má v nabídce kalendář s portréty osobností třetí říše pro rok 2021. Kvůli němu podalo v minulosti několik organizací trestní oznámení na nakladatelství. Kalendář kritizoval i izraelský a německý velvyslanec v ČR. Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zase podle DeníkuN od rána zasahují v Brně a na dalších místech proti lidem za nakladatelstvím Guidemedia.
9. 6. 2020|