TÉMA

Wolfsburg

Volkswagen po středečním výpadku obnovuje výrobu

V německém koncernu Volkswagen přes noc odstranili poruchu počítačové sítě. Výroba v závodech, které se kvůli ní ve středu zastavily, se tak začala postupně obnovovat. Agentuře DPA to ve čtvrtek ráno řekl mluvčí firmy. Součástí koncernu je i Škoda Auto. Událost podle agentury Reuters zdůraznila zranitelnost infrastrukturní sítě největšího výrobce automobilů v Evropě.
28. 9. 2023Aktualizováno28. 9. 2023, 12:43|

Státy EU se po roce a půl vrátily k hovorům o evropských hodnotách v Polsku a Maďarsku

Zástupci vlád členských zemí Evropské unie se v úterý po roce a půl vrátili k dlouhodobě probíhajícímu řízení s Varšavou a Budapeští. Situace kolem vlády práva a evropských hodnot v Polsku a Maďarsku se v poslední době zhoršuje, řekla před jednáním s ministry místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Jedním z dokladů horšící se situace je nový maďarský zákon zakazující na školách materiály zobrazující homosexualitu či změnu pohlaví nebo například polská soudní reforma, doplnil zpravodaj ČT v Bruselu Lukáš Dolanský.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 19:10|

Škodovka představila model auta, které jede čistě na elektřinu. Zájem v Česku je však stále nízký

Automobilka Škoda Auto představila model, který je poháněný čistě elektrickou energií – Enyaq. Jde o první takový elektromobil vyráběný v Česku. Elektromobilů nebo takzvaných hybridů v zemi neustále přibývá, ve srovnání s ostatními evropskými státy je však Česko výrazně pozadu. Problém je zejména v tom, že chybí dobíjecí stanice, zákazníky odrazuje i vyšší cena.
1. 9. 2020|

Provozní zisk Škody Auto klesl za čtvrtletí o čtvrtinu. Airbus ohlásil ztrátu, Boeing propouští

Škodě Auto v prvním čtvrtletí klesl provozní zisk o 25,1 procenta na 307 milionů eur (8,3 miliardy korun). Iveco obnoví produkci autobusů 4. května. Airbus vykázal za první čtvrtletí čistou ztrátu 481 milionů eur. Boeing hodlá zrušit asi deset procent pracovních míst. Slovenská ekonomika letos klesne asi o devět procent, to je podle centrální banky nejpravděpodobnější scénář. Volvo propustí ve Švédsku 1300 kancelářských pracovníků. Vláda v Paříži zpřísní restrikce mimoevropských investic do francouzských firem. Fond pro oživení evropských ekonomik by měl být k dispozici začátkem příštího roku spolu s příštím sedmiletým rozpočtem EU. Americká ekonomika v prvním čtvrtletí klesla o 4,8 procenta.
29. 4. 2020Aktualizováno29. 4. 2020, 16:01|