TÉMA

Zoo Liberec

Kombinace sněžení a větru opět působí problémy v dopravě, potíže mají hlavně kamiony

Podobně jako v předchozích dnech i v pátek komplikoval sníh a vítr dopravu na některých místech Česka. Problémy mají zejména kamiony. Kvůli zhoršené sjízdnosti liberečtí silničáři ráno uzavřeli pro nákladní auta silnici z Tanvaldu na Harrachov. Problémy měli řidiči nákladních aut také na Jihlavsku, kde mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnicí uvázlo kvůli ledovce několik kamionů. Na obchvatu Frýdku-Místku zkomplikovala dopravu hromadná nehoda deseti aut, která se srazila na namrzlé vozovce. Větrné počasí s rizikem vzniku sněhových jazyků či závějí by podle meteorologů mělo v Česku vydržet přinejmenším do sobotního dopoledne. Výstraha na sobotní ráno zahrnuje nově i náledí.
3. 2. 2023Aktualizováno3. 2. 2023, 21:33|

Zoo v Liberci bude patřit kraji, domovy seniorů městu. Smlouva už je podepsaná

Představitelé Libereckého kraje a města Liberce podepsali dohodu o převodu majetku zhruba za tři čtvrtě miliardy korun. Kraj díky tomu převezme od Nového roku od města zoologickou a botanickou zahradu a Liberec na oplátku získá dva domovy seniorů ve Vratislavicích nad Nisou a Františkově. Pro Liberecký kraj to bude znamenat na nákladech v příštím roce 65 milionů navíc, město se zavázalo na investice v zoo přispívat 25 miliony.
28. 12. 2021|

Trochu zubr, trochu medvěd. Plzeňská zoo představila pár takinů čínských

Plzeňská zoo připravila pro návštěvníky vánoční dárek v podobě nových přírůstků. Pár takinů čínských nebo také zlatých pochází ze zahrady v Liberci. Svět zná tohoto savce teprve od roku 1950 a v Číně je stejně jako například panda považován za národní poklad a zvířecí symbol země. Do zahraničí se tato zvířata poprvé dostala až v roce 2002, díky liberecké zoo. Dnes je v sedmi zemích Evropské unie chová čtrnáct zahrad.
21. 12. 2021|

Zoologické zahrady žádají vládu o dřívější otevření venkovních expozic. Přicházejí o miliony

Zlínská zoo, která je druhou nejnavštěvovanější v Česku, společně s dalšími deseti zahradami žádá vládu o dřívější otevření venkovních areálů než 25. května. Zahrady přišly kvůli uzavření souvisejícímu s pandemií koronaviru za březen a duben na tržbách v součtu zhruba o sto milionů korun.
20. 4. 2020|