TÉMA

Náhrada ušlého výdělku

Bývalý starosta Prahy 2 po letech vysoudil náhradu platu. Funkce se vzdal kvůli stíhání, které k ničemu nevedlo

Bývalý starosta Prahy 2 Jiří Paluska dostane tři miliony korun. Částku vysoudil jako ušlý plat v souvislosti s tím, že v roce 2012 kvůli obvinění ze zneužití pravomocí složil funkci, nebyl však odsouzen. Na verdikt upozornily Hospodářské noviny. Obvodní soud pro Prahu 2 přiřkl Paluskovi náhradu platu až napotřetí, předtím se případem zabýval i Nejvyšší soud a také Ústavní soud.
14. 11. 2023|

Vláda schválila podpůrné covidové programy, na přídavcích na děti se neshodla

Změnu zákona, která umožní zastupitelstvím krajů a obcí jednat distanční formou, měla na programu na pondělním zasedáním vláda. Ministři se zabývali i výší náhrad za ztrátu výdělku po pracovních úrazech či strategií kybernetické bezpečnosti Česka. Kabinet se věnoval také materiálům souvisejícím s pandemií. Vláda schválila návrh zákona, který umožní medikům v nemocnicích pracovat jako zdravotní sestry. Dosud mohli jen jako sanitáři.
30. 11. 2020Aktualizováno30. 11. 2020, 17:57|

Stát chce doplatit ošetřovné rodičům dětí do 13 let za celou dobu uzavření škol

Stát se chystá doplatit ošetřovné za celou dobu uzavření škol rodičům dětí do 13 let, kteří s potomky zůstali doma. Shodla se na tom ve čtvrtek vláda. Návrh nového zákona dostane sněmovna, měla by ho projednat v úterý ve stavu legislativní nouze. Kabinet také rozhodl, že výdaje na náhrady výdělků pracovníků v karanténě proplatí zaměstnavatelům stát. Uhradí také 80 procent mzdy zaměstnanců zavřených provozů. Posunut bude termín maturit. Tvrdší postup bude vůči pendlerům.
19. 3. 2020Aktualizováno19. 3. 2020, 22:20|