TÉMA

Telefony

Riziko pro zahraniční pracovníky v Číně. Peking zpřísňuje zákon proti špionáži

Peking dá tajným službám větší pravomoci včetně možnosti prověřovat data a dokumenty. Díky rozšíření protišpionážního zákona země získá nové nástroje, které ji mají připravit na možnou konfrontaci se Západem. Legislativa vystavuje riziku všechny zahraniční podniky a jejich zaměstnance, kteří v Číně působí. První úprava zákona od roku 2014 začne platit 1. července.
29. 4. 2023|

EU chystá zavedení jednotné nabíječky, do budoucna má pro všechny přístroje stačit USB-C

Na dobití jakéhokoli mobilního telefonu či tabletu prodávaného v Evropské unii by měla v budoucnu stačit jediná nabíječka. Evropská komise ve čtvrtek představila návrh pravidel, na jejichž základě se budou všichni výrobci muset přizpůsobit standardu USB-C. Podle unijní exekutivy má sjednocení koncovky nabíjecího kabelu usnadnit život zákazníkům a snížit objem elektronického odpadu.
23. 9. 2021Aktualizováno23. 9. 2021, 14:36|

Hniličkova sportovní agentura podle kontroly utrácela miliony za auta, notebooky i prezentace, píše Radiožurnál

Národní sportovní agentura ještě v čele s Milanem Hniličkou jednala nehospodárně, tvrdí kontroloři ministerstva financí. Na jejich zjištění upozornil Radiožurnál, který má protokol k dispozici. Kontroloři například vytýkají, že agentura kupovala drahá služební auta bez soutěže. Hnilička před deseti dny na post předsedy agentury rezignoval. Tvrdil, že s výsledky kontroly ministerstva financí nemá jeho odstoupení nic společného. Rozhodl se tak prý z osobních důvodů. Pochybení NSA odmítl.
27. 5. 2021Aktualizováno27. 5. 2021, 14:51|

Častí uživatelé mobilů více chtějí malé a rychlé odměny místo velkých a vzdálených

Lidé přizpůsobují svoje chování v reálném životě tomu, jak využívají aplikace a hry v mobilních telefonech, ukázal výzkum německých vědců. Čím více tráví času hraním a sociálními sítěmi, tím pravděpodobněji upřednostňují v životě menší okamžité odměny před většími, ale odloženými.
19. 11. 2020|

PŘEHLEDNĚ: Kam volat a kde hledat informace a pomoc ohledně koronaviru

Instituce i dobrovolníci v Česku nabízí informace a pomoc v souvislosti s pandemií nového koronaviru. Přinášíme potřebné kontakty a seznam průběžně aktualizujeme. Současně nabízíme informace o kontaktech v konkrétních obcích podle krajů.
19. 3. 2020Aktualizováno21. 5. 2020, 17:11|