TÉMA

Pavel Richter

Agrotec dostal od státu odškodnění za nezákonné stíhání v kauze zakázek České pošty

Ministerstvo spravedlnosti vyhovělo společnosti Agrotec z holdingu Agrofert. Stát jí musí zaplatit 620 tisíc korun jako odškodnění za nezákonné stíhání v kauze manipulací se zakázkami České pošty. Česká televize to zjistila z rozhodnutí, které získala na základě zákona o svobodném přístupu k informacím od ministerstva spravedlnosti. Soud pravomocně osvobodil firmu i jejího manažera. V druhé části kauzy, ve které se manipulovaly stavební zakázky, soud udělil podmínky.
21. 6. 2023|

Soud potvrdil zproštění obžaloby Agrotecu v kauze zakázek České pošty

V případu údajných manipulací s tendry České pošty v pondělí Vrchní soud v Praze potvrdil zproštění obžaloby pro společnost Agrotec patřící do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše (ANO) a jejího bývalého zaměstnance, ředitele divize nákladních automobilů Pavla Richtera. Rozhodnutí je pravomocné. Zbytkem případu, v němž je obžalován bývalý zástupce generálního ředitele České pošty Richard Soldán a společnost Radekov s jednatelem Antonínem Hadačem, se bude soud zabývat v samostatném řízení. Jednání zatím nenařídil.
19. 4. 2021Aktualizováno19. 4. 2021, 15:29|

V kauze poštovních zakázek uložil soud podmínky, firmy Agrotec i SP ale zprostil obžaloby

Bývalého zástupce generálního ředitele České pošty Richarda Soldána potrestal pražský městský soud v případu, který se týká údajného manipulování tendrů České pošty, dvouletým podmíněným trestem. O rok mírnější podmínku soud uložil jednateli společnosti Radekov Antonínu Hadačovi, jehož společnost podle obžaloby zakázky vyhrála. Soud naopak zprostil viny společnost Agrotec patřící do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše (ANO), firmu SP i jejich jednatele Pavla Richtera a Josefa Šindeláře. Rozsudek není pravomocný.
2. 9. 2020Aktualizováno2. 9. 2020, 15:44|

Státní zástupce žádá za Opencard podmínky, soud rozhodne v pátek

Státní zástupce požaduje pro bývalého pražského primátora Tomáše Hudečka (dříve TOP 09) a ostatní tři obviněné v kauze Opencard stejné tresty, jaké si vyslechli už dvakrát předtím, tedy tříleté a dvouleté podmínky. Uvedl to v úterní závěrečné řeči u Městského soudu v Praze. Obžalovaní trvají na tom, že se ničeho protiprávního nedopustili. Původní soudce čelí kárným žalobám kvůli údajné manipulaci s protokoly. Případ tak řeší nová soudkyně, která rozsudek vyhlásí v pátek.
10. 3. 2020|