TÉMA

Jiří Šlégr

Výbor doporučil neschválit zprávu Rady ČT o činnosti ČT kvůli tvrzení o SPD

Sněmovní volební výbor, který má ve své působnosti sdělovací prostředky, doporučil sněmovně, aby neschválila výroční zprávu Rady České televize (ČT) o činnosti ČT za rok 2020. Výroční zprávy předkládá rada, nikoli přímo televize. Důvodem odmítavého postoje je nespojenost části výboru s konstatováním rady, že zastoupení představitelů hnutí SPD v debatních i zpravodajských pořadech bylo nepřiměřeně nízké ve srovnání s ostatními stranami, a to vzhledem k zastoupení SPD v Poslanecké sněmovně. Zástupce rady argumentoval tím, že rada vycházela z dat, která jí poskytla Česká televize. Dvojí neschválení výroční zprávy o činnosti by mohlo vést ke konci Rady ČT.
3. 2. 2022|

Magistrát odložil řízení s jedenácti lidmi kvůli Bendově oslavě v Teplicích. Tři účastníci dostali pokutu

Po třičtvrtě roce od nelegální narozeninové oslavy podnikatele Petra Bendy v jeho hotelu Prince de Ligne v Teplicích odložil teplický magistrát řízení s 11 lidmi, třem udělil pokutu a v pěti případech věc zatím neukončil. Dva lidé pokutu zaplatili, uvedl mluvčí radnice Robin Röhrich. Lednová oslava se konala v době, kdy byly hotely kvůli šíření covidu uzavřeny a hromadné akce omezeny. Všech 18 účastníků večírku bylo proto v podezření, že porušili vládní opatření proti šíření koronaviru.
20. 9. 2021|

Soudce Čapka čeká kárné řízení, kvůli účasti na oslavě Petra Bendy

Lednová oslava narozenin podnikatele Petra Bendy bude mít dohru i u Nejvyššího správního soudu. Předseda okresní instance v Teplicích totiž podá kárnou žalobu na svého podřízeného Miroslava Čapka. Podle svých slov má dost důkazů o jeho účasti na akci, která odporovala protiepidemickým regulím. Sám Čapek už dřív v ČT popřel, že by v hotelu byl.
12. 4. 2021|

Večírek v teplickém hotelu má zřejmě další důsledek, končí ředitel věznice Blažek

Kvůli účasti na nelegální oslavě v teplickém hotelu podnikatele Petra Bendy končí ve funkci ředitele teplické věznice Petr Blažek, informoval server Seznam Zprávy. Blažek čelí podezření ze spáchání přestupku. Odejít ze své pozice má na konci března.
16. 3. 2021|

Aktérům večírku v teplickém hotelu hrozí pokuta dvacet tisíc korun

Porušením vládních opatření při lednové narozeninové oslavě podnikatele Petra Bendy se zabývá teplický magistrát; sankce od samosprávy ve výši 20 000 korun hrozí sedmnácti účastníkům večírku.
9. 3. 2021|

Hnilička a Šlégr dostali pokutu. Na kritizované oslavě v teplickém hotelu neměli roušky

Ústečtí hygienici rozhodli, že šéf Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička a místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr dostanou nejvyšší možnou pokutu za to, že neměli na oslavě v teplickém hotelu nasazené roušky. Každý by měl zaplatit deset tisíc korun. Důkazem, že porušili nařízení o zakrytí dýchacích cest, jsou fotografie přímo z akce, informoval server Seznam Zprávy. Narozeninová oslava někdejšího vlivného politika ČSSD Petra Bendy v teplickém hotelu Prince de Ligne se konala v lednu.
23. 2. 2021|

Husákovým nástupcem v čele liberecké policie je dosavadní náměstek Ondřej Musil

Ondřej Musil je novým ředitelem policie v Libereckém kraji. Nahradil Vladislava Husáka, jehož náměstkem dosud byl. Husáka odvolal policejní prezident Jan Švejdar kvůli tomu, že v době zákazu shromažďování většího množství lidí navštívil teplický hotel, kde se konala oslava.
8. 2. 2021Aktualizováno8. 2. 2021, 12:42|

Husák oficiálně skončil ve funkci, převzal odvolání kvůli oslavě v Teplicích

Dosavadní šéf liberecké krajské policie Vladislav Husák v pátek oficiálně skončil ve funkci. Policejní prezident Jan Švejdar ho sice odvolal k 1. únoru, Husák však kvůli svému zdravotnímu stavu dokument převzal až nyní. Informaci serveru Blesk.cz potvrdil ČTK ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Husáka Švejdar odvolal kvůli účasti na oslavě podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy v teplickém hotelu. Policista má nyní působit jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy.
5. 2. 2021Aktualizováno5. 2. 2021, 19:06|

V Teplicích jsme byli pracovně, zní od účastníků večírku. O kauze natáčeli Reportéři ČT

Po schůzce v teplickém hotelu na narozeninovém večírku podnikatele Petra Bendy rezignovali na své posty krajský policejní ředitel Vladislav Husák a poslanec za ANO Milan Hnilička. Ten měl původně opustit i post předsedy Národní sportovní agentury. V jejím čele však zůstal a naopak odvolal své dva náměstky. Většina účastníků akce, při které byla porušena protiepidemická opatření, se odvolává na pracovní náplň schůzky. To však vyvolává další otázky, na které se snažili najít odpovědi Reportéři ČT.
2. 2. 2021|

Husák zůstává kvůli pobytu v nemocnici formálně šéfem libereckého policejního ředitelství

Vladislav Husák zatím formálně zůstává libereckým krajským policejním ředitelem. Odvolání z funkce kvůli účasti na oslavě v teplickém hotelu předminulý týden si kvůli svému zdravotnímu stavu doposud nepřevzal. Po dobu nepřítomnosti ho zastupuje jeho náměstek, sdělila v pondělí mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Policejní prezident Jan Švejdar odvolal Husáka k prvnímu únoru, zároveň s ním vede kázeňské řízení. Policista ale v pátek skončil v nemocnici.
1. 2. 2021|

Policista Husák je v nemocnici, podle Švejdara je jeho stav stabilizovaný

Končící liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák byl náhle hospitalizován. Policejní prezident Jan Švejdar na Twitteru uvedl, že jeho stav je stabilizovaný. Husák se minulý víkend zúčastnil oslavy v teplickém hotelu, Švejdar ho poté k 1. únoru odvolal. Husák požádal o dovolenou a měl působit jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy. Dál s ním pokračuje kázeňské řízení, které může vést až k propuštění ze služby či jinému, mírnějšímu trestu.
29. 1. 2021|

Detektivové vyšetřují, proč policie neodhalila oslavu podnikatele Bendy

Vyšetřování spojené s víkendovou oslavou podnikatele Petra Bendy v Teplicích se rozšiřuje. Kromě  samotné akce prověřují detektivové i to, proč policisté nezjistili, že se vůbec koná. Ten večer totiž probíhala v celém Ústeckém kraji speciální akce zaměřená právě na restaurace. Český rozhlas upozornil, že hlídky provedly celkem 750 kontrol.
28. 1. 2021|

Švejdar odvolá šéfa liberecké krajské policie Husáka kvůli účasti na večírku

Policejní prezident Jan Švejdar odvolá k 1. únoru ředitele liberecké krajské policie Vladislava Husáka. Dohodli se na tom spolu při schůzce, na které řešili Husákovu účast na nepovoleném narozeninovém večírku. Oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy se účastnili i místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, expremiér Jiří Paroubek nebo předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO). Ten v reakci rezignoval na mandát poslance.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 20:52|

V Teplicích slavil i liberecký policejní ředitel Husák. Hnilička rezignuje na poslanecký mandát

Poslanec Milan Hnilička (ANO) rezignuje na mandát ve sněmovně. O setrvání ve funkci šéfa Národní sportovní agentury se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí. Hnilička byl v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi, v sobotu večer na oslavě Bendových padesátin. Podle informací deníku Blesk se akce zúčastnili i místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, bývalý premiér Jiří Paroubek a desítky dalších hostů. Podle Radiožurnálu byl jedním z účastníků také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, který se k věci zatím nevyjádřil.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 22:03|

Novým předsedou Rady ČT se stal novinář Pavel Matocha

Novým předsedou Rady České televize byl zvolen dosavadní místopředseda, novinář Pavel Matocha. Neměl protikandidáta. Nahradí René Kühna, který v listopadu rezignoval po odvolání dozorčí komise rady.
16. 12. 2020Aktualizováno16. 12. 2020, 16:23|
Podcast Newsroom ČT24

Novinář Rožánek o volbě do mediálních rad: Kontroverzní jména odvádí pozornost

Tři dny, od rána až do večera. Neuvěřitelných 33 hodin. Tak dlouho trval maraton slyšení kandidátů do rad Českého rozhlasu a České televize. Novináři byli u toho, jen jeden ale zůstal po celou dobu – mediální analytik Filip Rožánek. „Zákon říká, že kandidovat do rozhlasové a televizní rady může úplně kdokoliv. Možná jsou poslanci alergičtí na odborníky, kteří akademicky sledují média,“ komentuje analytik.
19. 2. 2020|