TÉMA

Burdž Chalífa

V pátek se k Zemi přiblíží největší asteroid letošního roku. Podle NASA srážka nehrozí

Tento týden se k Zemi přiblíží „potenciálně nebezpečný“ asteroid o délce více než jeden kilometr. Půjde o největší asteroid, který by se měl v roce 2022 dostat relativně blízko k naší planetě. Přesto podle NASA nepředstavuje reálné nebezpečí.
25. 5. 2022|

Symbol New Yorku slaví 90. narozeniny. Empire State Building byla desítky let nejvyšší budovou světa

Před 90 lety byl oficiálně otevřen mrakodrap Empire State Building v americkém New Yorku. 102patrová budova pak byla po svém dokončení v roce 1931 po více než 40 let nejvyšší budovou světa. Tento titul jí sice již půl století nenáleží, za nejvýraznější symbol města ji ale mnozí považují i nadále.
1. 5. 2021|
Doporučujeme

Do Ománu v dramatické době íránské krize, záplav a úmrtí sultána. Nadchne obří kaňon i pouštní bobování

Symbol regionální stability, ale také moderní a tolerantní stát. Omán se nachází v neklidné oblasti, sám však láká turisty na svou vstřícnou tvář. Nabízí toho opravdu hodně – obří kaňon, duny, jezírka ke koupání, stovky pevností či nové mešity s nádhernými zahradami. Do této blízkovýchodní země jsme se vydali začátkem roku autem po vlastní ose z emirátů. Pozitivní dojem z Ománu nám nakonec nezkazila krize kolem Íránu, nejistota ohledně vývoje po úmrtí dlouhodoletého vládce ani náhlé záplavy.
2. 2. 2020Aktualizováno9. 2. 2020, 09:20|