TÉMA

Polygon

BMW v Sokolově zprovoznilo svůj největší testovací polygon, hejtman čeká příliv mozků

Automobilka BMW ve středu zahájila provoz zkušebního centra nedaleko Sokolova. Areál, který od roku 2020 vznikal na bývalé výsypce Sokolovské uhelné, bude sloužit pro testování nových technologií aut. Pro automobilku jde o největší testovací polygon na světě, řekl novinářům mluvčí BMW Group ČR David Haidinger. Výstavba stála přes sedm miliard korun. Celý areál funguje v režimu velmi přísného zabezpečení.
26. 7. 2023|

Ministerstvo dopravy se zaměřuje na mladé řidiče, poskytne jim bezplatné kurzy i možnost řídit od sedmnácti

Ministerstvo dopravy se chce znovu zaměřit na zlepšování dovedností mladých řidičů. Ti, kteří vlastní řidičský průkaz skupiny B, se mohou znovu hlásit do jednodenních zdokonalovacích kurzů. Ministerstvo chce také umožnit řízení od sedmnácti let pod dohledem takzvaného mentora. Řidiči do čtyřiadvaceti let věku platí za ty nejrizikovější – ročně způsobí okolo sto třiceti smrtelných nehod.
13. 3. 2023|

Na Tachovsku má vyrůst obří polygon pro testování autonomních aut

U Stříbra na Tachovsku má do dvou let vyrůst obří polygon pro testování a certifikaci autonomních vozidel bez řidiče. Projekt na ploše 465 hektarů připravuje česká investiční skupina Accolade a má i podporu radnice, město ale žádá detaily stavby a splnění legislativních podmínek.
22. 1. 2020|