TÉMA

Odtah

Ignorovat blokové čištění se nejvíce prodraží ve Zlíně a Brně

S jarem přichází období blokových čištění v městských ulicích – a také masivních odtahů aut, která jejich řidiči před úklidem neodvezou z ulic. Auta se podle dávného rozsudku musí po konci čištění na místo vrátit, jejich řidiči se ale nevyhnou sankcím. Jejich výši stanovují radnice. V Brně pro letošek takzvané nadzvednutí auta zdražilo na 3500 korun oproti dřívějším 1800. Vedení města argumentuje tím, že původní částka nepokryla náklady na odtah. Ve většině krajských měst platí řidiči méně, přičemž k nejlacinějším patří Praha a Ostrava.
2. 4. 2024|

Záchranné týmy začaly s odvlečením hořící nákladní lodi u Nizozemska

Několik dní hořící nákladní loď Fremantle Highway s elektromobily na palubě se v neděli u nizozemských břehů dala do pohybu. Záchranné týmy zahájily riskantní manévr jejího odtahu do místa dočasného ukotvení, informovala agentura DPA s odvoláním na místní úřady. Ještě v noci na neděli úřady hlásily, že kvůli nepříznivému větru a hustému dýmu zatím není možné loď odtáhnout.
30. 7. 2023|

Hradec Králové se pustil do odtahu vraků, do konce června jich odveze až šedesát

Kdo v Hradci Králové dlouhodobě nepoužívá auto a nechává ho stát na jednom místě, by si měl dát pozor. Hrozí totiž, že město prohlásí jeho vůz za vrak, ještě tento měsíc ho odtáhne a následně zlikviduje. Radnice se pustila do hromadného odtahu, který čeká zřejmě několik desítek zaparkovaných aut.
16. 6. 2021|

Parkoviště a silnice jako odkladiště vraků by měly skončit. Poslanci schválili snazší odtah

Větší pravomoci pro vlastníky silnic a veřejných parkovišť připravují poslanci. Nově by mohli odtahovat vozidla, která nemají déle než půl roku platnou technickou prohlídku. Novelu zákona podpořilo 179 poslanců, nyní putuje do Senátu. Podle současné legislativy je možné odtáhnout vrak auta jen v případě, že má silně poškozenou karoserii nebo mu chybí motor.
22. 1. 2020Aktualizováno22. 1. 2020, 19:11|