TÉMA

Zbyněk Hořelica

Stezka přes Bečvu i kolem Nových Mlýnů. Města dostanou více peněz na trasy pro cyklisty

O sto milionů víc než loni na výstavbu a opravu cyklostezek dostanou obce od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Důvodem je paradoxně nedostatek peněz, fond se totiž kvůli koronavirovým opatřením rozhodl spolu s financemi vyhrazenými pro letošní projekty uvolnit i peníze z rozpočtu na rok 2021. Koronavirová pandemie ovlivní i některé krajské příspěvky na cyklostezky. Například v Plzeňském kraji budou muset plánovanou podporu snížit o osm milionů korun.
19. 5. 2020|

Zakázka na systém k elektronickým dálničním známkám bude zrušena, oznámil Havlíček

Kontroverze kolem zakázky na IT systém k elektronickým dálničním známkám vyústí v její konec. Poté, co softwarová společnost Asseco Central Europe ve středu oznámila, že je ochotná od smlouvy odstoupit bez náhrady, vicepremiér a budoucí ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) potvrdil, že zakázka bude zrušena. Uvedl, že personální otázky na ministerstvu začne řešit po svém pátečním uvedení do funkce.
23. 1. 2020Aktualizováno23. 1. 2020, 21:31|

Start elektronických dálničních známek ohrožen? Do konce roku by se mělo všechno rozjet, tvrdí Havlíček

Zakázku na informační systém a e-shop k elektronickým dálničním známkám nejspíš čekají změny. Bez výběrového řízení ji uzavřel Státní fond dopravní infrastruktury, a to v hodnotě přes čtyři sta milionů korun. Vyvolalo to i změnu v čele resortu dopravy a podle jeho budoucího šéfa a nynějšího ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) se úprava zakázky musí řešit čistou právní cestou. Na možnost, že by lidé na sklonku roku museli znovu kupovat papírové kupony, reaguje odmítavě.
21. 1. 2020|

Kremlík kvůli dálničním známkám skončí na ministerstvu dopravy, nahradí ho Havlíček

Premiér Andrej Babiš (ANO) podal návrh na odvolání ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO) kvůli pochybením v zakázce na IT systém k dálničním známkám. Trvale nahradit ho má šéf resortu průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Prezident Miloš Zeman oba návrhy přijal.
20. 1. 2020Aktualizováno20. 1. 2020, 23:08|