TÉMA

Blanka

Praha kvůli kolaudaci části tunelu Blanka osloví obyvatele ulice V Holešovičkách

Praha v reakci na rozhodnutí městského soudu, který opět odebral kolaudační souhlas části tunelového komplexu Blanka mezi Špejcharem a Pelc Tyrolkou, osloví dopisem obyvatele ulice V Holešovičkách a jejího okolí. Podle magistrátu by to mělo vyhovět námitkám soudu, podle kterého město v řízení o změně stavby ohledně protihlukových opatření kolem ulice V Holešovičkách neoslovilo dopisem ty, kterých se změna týkala. O dalším postupu v úterý informoval mluvčí Prahy Vít Hofman. O rozhodnutí soudu napsaly v pondělí Hospodářské noviny.
11. 7. 2023|

Dělníci dokončili utěsňování průsaků do pražského tunelu Blanka. Řidiče ohrožovala voda na silnici

V pražském tunelovém komplexu Blanka dělníci dokončili utěsňování průsaků. Zvyšila se tak bezpečnost provozu. Dělníci v tunelu pracovali pouze v noci tak, aby byla zajištěna plynulá doprava. Komplex byl otevřen v roce 2015, funguje tak víc než šest let. V pracovní den jím projede přes devadesát tisíc aut.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 17:55|
Události komentáře

Hřib doufá ve Smetanovo nábřeží bez aut, Svoboda mluví o anarchistickém činu

Omezení provozu na frekventovaném Smetanově nábřeží vyvolalo spor mezi pražskými politiky. Primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti) diskusi vítá a věří, že břeh Vltavy zůstane v budoucnu až na výjimky autům uzavřen. Bývalý primátor Bohuslav Svoboda z ODS ale zdůrazňuje, že nynější šéf magistrátu nekomunikuje s městskou částí a riskuje. Oba politici byli hosty Událostí, komentářů.
13. 6. 2020|

Kvůli Blance padla žaloba. V Holešovičkách není k žití, říká místní spolek

Spolek Holešovičky pro lidi podal žalobu na kolaudaci tunelového komplexu Blanka. ČT to potvrdil předseda spolku Michal Trník. Spolku vadí, že magistrát nesplnil podmínky stavebního řízení. Podle pražského radního pro dopravu Adama Scheinherra se žaloba netýká hlavního města, ale jen odboru pozemních komunikací a drah.
23. 1. 2020|

V Praze vyroste první český pomník Marie Terezie. Měřit bude přes pět metrů

Vůbec první český pomník Marie Terezie letos odhalí jižně od parku Milady Horákové Praha 6. Socha by měla být hotova v září a i se stavebními úpravami vyjde na čtyři miliony korun. Češi se tak vrací k osvícenské habsburské panovnici a jediné ženě na českém trůně, záměr vztyčit vladařce pomník ale vyvolal i nevoli a proti instalaci sochy vzniklo několik petic.
12. 1. 2020|