TÉMA

Dům umění České Budějovice

Zeithamml se vrátil do Českých Budějovic. Téměř bez soch, zato s obrazy a kresbami

Dům umění v Českých Budějovicích vystavuje díla Jindřicha Zeithammla. Známý je především jako sochař, přesto trojrozměrný objekt je na jeho českobudějovické výstavě jediný. Návštěvníci se seznámí s kresbami či malbami, které dosud zůstávaly v Zeithammlově tvorbě do jisté míry upozaděny.
21. 2. 2023|

V Českých Budějovicích vystavují projekty architektonických „nomádů“ z Barcelony

V Domě umění v Českých Budějovicích začala výstava španělského ateliéru Barozzi Veiga. Architektonické studio z Barcelony je v Česku známé především díky druhému místu v soutěži o návrh Vltavské filharmonie v Praze. Na výstavě v Českých Budějovicích jsou k vidění kresby, fotografie i modely dalších projektů z tvorby ateliéru.
20. 10. 2022|

Marco Tirelli vystavuje v Budějovicích světlo, které osvítí temnotu

Italského výtvarníka Marca Tirelliho zajímají kontrasty světla a stínu, hledá přesah v čase a prostoru. Svou tvorbu od února poprvé představuje i v Česku. Jeho černobílá díla zaplnila českobudějovickou Galerii současného umění a architektury.
21. 2. 2020|

Brichcín vystavuje kresby. Co člověk necítí, tím se nemá smysl zabývat, říká

Jihočeský výtvarník Roman Brichcín bývá spojován především s malířskou tvorbou. Na aktuální výstavě v českobudějovickém Domě umění je ale hlavní představovanou technikou kresba. I při kreslení nicméně zůstává umělcovým hlavním motivem lidská figura a tématem lidský osud.
9. 1. 2020|