TÉMA

IREDO

Úpravy zrekonstruované silnice na Šerlich měly podle kraje smysl. Potvrdila to kontrolní jízda autobusu

Dodatečné úpravy na několika místech nedávno otevřené a opravené silnici z Deštného v Orlických horách na Šerlich zlepšily průjezd po této důležité regionální komunikaci. Potvrdila to kontrolní jízda linkového autobusu. Silnice je ve zkušebním provozu, Královéhradecký kraj by měl stavbu převzít od zhotovitele 4. prosince.
1. 12. 2023Aktualizováno1. 12. 2023, 19:49|

Na východě Čech zdraží jízdné ve veřejné dopravě

Základní jízdné v regionálních vlacích a autobusech na východě Čech zdraží od 10. prosince o osm procent. Podle náměstka pardubického hejtmana pro dopravu Michala Kortyše (ODS) zdraží tarif v integrovaném systému IREDO po dvou letech. IREDO je společný dopravní systém Pardubického a Královéhradeckého kraje.
10. 11. 2023|

Pardubický kraj podepsal smlouvy s autobusovými dopravci. Antimonopolní úřad zamítl námitky

Pardubický kraj podepsal s dopravci desetileté smlouvy na provoz regionální autobusové dopravy. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zamítl námitky jedné z neúspěšných společností, které dosud bránily podpisu.
30. 7. 2021|

Jedna jízdenka vládne téměř všem vlakům bez ohledu na dopravce. Zatím ale nebude platit v komerčních spojích

S novým jízdním řádem začne v neděli na železnici fungovat celostátní tarif. Cestující si tak budou moci koupit jednu jízdenku na jakoukoli trasu, i když na ní vystřídají více dopravců. Tarif zprvu zahrne všechny vlaky objednávané kraji či ministerstvem dopravy, později by pod něj mohli dopravci zařadit i své komerční spoje. Ceny budou odpovídat nynějšímu základnímu tarifu Českých drah, jízdenky bude možné sehnat v pokladnách dopravců a na e-shopu.
12. 12. 2020|

Stížnosti a pokuty zabraly. Vlakoví dopravci Arriva a Leo Express odstraňují nedostatky

Dva kraje – Pardubický a Liberecký – se dostaly do sporu se soukromými dopravci, kteří od konce loňského roku provozují některé regionální železniční tratě. Uděleny již byly vysoké pokuty a další ještě možná budou následovat. K nejzazšímu kroku, vypovězení smlouvy, však zřejmě nedojde.
17. 1. 2020|

Hejtman pohrozil Leo Expressu vypovězením smlouvy. Nefunguje odbavení cestujících, ve vlacích chybějí průvodčí

Pardubický kraj pohrozil železničnímu dopravci Leo Express vypovězením smlouvy na provoz na dvou tratích na Orlickoústecku kvůli problémům s vydáváním jízdenek. Řekl to hejtman Martin Netolický (ČSSD) po kontrolním dnu. Nespokojen je také s tím, že v některých vlacích nefunguje slíbené bezdrátové připojení k internetu. Leo Express ale slíbil, že nedostatky rychle napraví. Odbavení cestujících by mělo začít fungovat během několika dnů.
7. 1. 2020|