TÉMA

Charita Česká republika

Začala Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrazily tisíce koledníků

V Česku začal už 23. ročník Tříkrálové sbírky. Tisíce dobrovolníků v kostýmech biblických mudrců budou do zapečetěných kasiček s logem Charity ČR až do poloviny ledna vybírat peníze na pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Přispět je možné také prostřednictvím pevných kasiček umístěných v kostelech, na úřadech či v obchodech, on-line na webu sbírky či pomocí dárcovské SMS. Předchozí ročník Tříkrálové sbírky vynesl přes 141 milionů korun.
2. 1. 2023|

Napadené Ukrajině projevili Češi během roku solidaritu. Směřovali tam finanční i materiální pomoc

Obyvatelé Česka přispěli přes charitativní organizace a veřejné sbírky na pomoc válkou postižené Ukrajině přes čtyři miliardy korun. Největší množství pomoci eviduje nezisková organizace Člověk v tísni, která na humanitární pomoc získala pětkrát víc peněz než minuý rok. Další peníze ale Češi poslali i na přímou vojenskou pomoc, ať už prostřednictvím sbírek ukrajinského velvyslanectví, nebo akce Dárek pro Putina. Oslovení zástupci charitativních organizací se shodují, že navzdory krizi byli Češi výjimečně solidární.
24. 12. 2022|
Doporučujeme

Ve čtrnácti ji chtěli prodat o generaci staršímu ženichovi, dnes je Somálka Kafiya Mahdi úspěšnou modelkou

Dvaadvacetiletá Somálka Kafiya Mahdi dorazila do Maďarska jako nezletilá uprchlice v roce 2014. Ze své rodné země utekla před nuceným sňatkem. Její vlastní otec ji chtěl ve čtrnácti letech prodat o generaci staršímu muži. Dnes je z ní známá maďarská modelka a lidskoprávní aktivistka. Nedávno navštívila s filmovým dokumentem, který o ní vznikl, festival v Jilemnici.
13. 10. 2021|

Do iráckého křesťanského města Karakoš se po porážce IS vracejí lidé. S obnovou pomáhají i Češi

České peníze pomáhají při obnově města Karakoš v severním Iráku. Starobylé křesťanské město před pěti lety zničili teroristé z organizace Islámský stát. Teď se do něj už zase vracejí lidé.
8. 1. 2020|