TÉMA

Vánoční projev

„Nemůžeme se kvůli strachu vzdát svobody,“ zdůraznil prezident Pavel v novoročním projevu

Česká společnost se po prosincovém masakru na filozofické fakultě v Praze musí snažit překonat strach, který v ní krutý čin střelce vyvolal, protože není možné na úkor strachu obětovat svobodu. Prezident Petr Pavel to uvedl v novoročním projevu. Lidi vyzval k tomu, aby neignorovali problémy ve svém okolí a sami usilovali o větší bezpečí komunity a celého národa. Pavel dále ocenil stabilitu současné vládní koalice, ale vytknul jí, že neumí své nepopulární, ovšem nutné reformy dostatečně vysvětlit veřejnosti.
1. 1. 2024Aktualizováno1. 1. 2024, 20:03|

Fiala je podle Havlíčka odtržený od běžných lidí. Projev byl realistický, zní z koalice

Premiér Petr Fiala (ODS) je odtržený od běžných lidí a odmítá si připustit odpovědnost za současnou situaci, zhodnotil šéf stínové vlády opozičního hnutí ANO Karel Havlíček Fialův vánoční projev. Vláda podle Havlíčka není schopná přiznat chybu a místo toho pomocí marketingových frází vysvětluje, jak vše dobře ustála. Lídři koaličních stran označili projev premiéra za realistický, vyvážený, lidský či nelakující věci narůžovo.
26. 12. 2023Aktualizováno26. 12. 2023, 21:59|

To nejhorší máme za sebou. Přichází rok naděje, věří Fiala

Premiér Petr Fiala (ODS) vystoupil na svatého Štěpána se svým vánočním projevem. Připomněl, jak těžké chvíle Česká republika za sebou má, a zhodnotil vývoj země. Vzpomenul vysokou inflaci a také ozdravný balíček, který podle něj zastavil zadlužování státu. Zmínil také nedávnou tragickou událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. I přes všechny těžké chvíle a krize je Fiala přesvědčený o tom, že příští rok bude mnohem lepší.
26. 12. 2023Aktualizováno26. 12. 2023, 20:26|

Ukrajinci nečekají na zázrak, sami ho tvoří svým vzdorem, řekl Zelenskyj ve vánočním poselství

Ukrajinci konají zázrak svým vzdorem ruské invazi, řekl ve svém štědrovečerním přání ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Vzpomněl také spoluobčany, kteří se nacházejí v ruském zajetí. Ačkoli bylo Zelenského poselství 24. prosince vánoční, bylo také proneseno rovných deset měsíců od začátku války.
25. 12. 2022|

Z debat o klimatických změnách se stává nové náboženství, kritizoval ve vánočním projevu prezident Zeman

Prezident Miloš Zeman v letošním vánočním poselství varoval, že z diskusí o změnách klimatu se postupně stává nové náboženství. Z Evropy se podle něj nesmí stát „ekologický skanzen“, kde klesne životní úroveň obyvatel. Zeman v projevu chválil stav české ekonomiky, naopak řešit je podle něj třeba pomalé soudy i stavební řízení. Lidem protestujícím proti premiérovi vzkázal, že ministerský předseda vzešel ze svobodných parlamentních voleb.
26. 12. 2019Aktualizováno26. 12. 2019, 15:06|