TÉMA

HNHRM

Karlovarský kraj chystá v Lokti zubní kliniku. Stomatologické komoře se nelíbí zapojení firmy

Zřízením nové stomatologické kliniky v Lokti chce Karlovarský kraj vyřešit kolabující provoz zubních pohotovostí. Ten je důsledkem celkového palčivého nedostatku zubařů v regionu. V současnosti fungují pohotovosti většinou jen o víkendech a svátcích a doktoři, kteří na nich slouží, teď požadují vyšší hodinovou sazbu. Sami stomatologové ale považují projekt za problematický kvůli roli firmy, kterou kraj jeho přípravou pověřil.
31. 5. 2023|

Obec na Bruntálsku chce vybudovat kotelnu a zásobník břidlicového plynu. Byla by nejspíš první v zemi

Obec Dvorce na Bruntálsku má v úmyslu vybudovat kotelnu a zásobník zkapalněného břidlicového plynu. Vesnice, která má asi třináct set obyvatel, by tak byla zřejmě první v České republice. Břidlicový plyn se ale v Česku netěží, musel by se do regionu dovážet ze Spojených států. Dvorce by mohly plynem vytápět například místní základní školu a další obecní objekty.
30. 10. 2021|

Strany schválily dohodu, Karlovarský kraj má jistou koalici. Hejtmanem bude exprimátor Kulhánek

Karlovarský kraj se dočkal nové koalice. Blok kolem STAN a politici, kteří byli zvoleni na společné kandidátce ODS a lidovců, potvrdili dohodu o společné vládě v regionu. V koalici bude sedm politických uskupení, hejtmanem bude volební lídr STAN a bývalý karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA). V opozici skončí navzdory výraznému volebnímu vítězství ANO a také SPD.
9. 12. 2020Aktualizováno9. 12. 2020, 18:54|

Záchrana lázní a silniční tah na Prahu, to jsou témata voleb v Karlovarském kraji

V Karlovarském kraji vznikla před čtyřmi lety po volbách široká koalice hnutí ANO, ODS, Pirátů, HNHRM a SPO, která vydržela přes celé volební období. Změnil se jen post hejtmana. Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO) nahradil ve funkci Petr Kubis. Ten se stal také letošním lídrem kandidátky ANO.
4. 9. 2020|

Korupční kauzu starosty Aše projedná soud potřetí. Žaloba se týká pronájmu pozemků kasinu

Kauza starosty Aše Dalibora Blažka (HNHRM), který čelí obvinění z korupce při pronájmu pozemků pro místní kasino, je znovu na začátku. O jeho vině bude soud rozhodovat už potřetí. Vyplývá to z informací v justiční databázi. Kromě Blažka je mezi obviněnými i radní Jiří Červenka (ODS) a zástupce firmy Development West. Podle okresního soudu v Chebu je trojice nevinná. S tím ale nesouhlasí nadřízený krajský soud v Plzni. Případ vrátil na začátek už dvakrát. Nyní čeká okresní soudce třetí kolo. Případ musí projednat znovu a důkladněji.
13. 2. 2020|

Muž podle starosty zaútočil sekerou na pošťáka. Policie na Karlovarsku po pachateli pátrá

Policie pátrá po pachateli násilného trestného činu, který se stal v pátek dopoledne v Aši na Karlovarsku. Podle dostupných informací mladý muž napadl sekerou doručovatele pošty a jeho přítelkyni. Oba utrpěli vážná zranění. Podle policie je z útoku podezřelý dvacetiletý Patrick Wächter z Aše. Policie nabádá svědky, aby se ho nepokoušeli zadržet.
20. 12. 2019Aktualizováno20. 12. 2019, 16:34|