TÉMA

Martin Hrabánek

Nedoplatky za energie jsou leckde velmi vysoké. Některé radnice chystají pomoc

Radnice ve Slaném a v Lubech slíbily občanům, že budou hledat další možnosti, jak pomoct s vysokými nedoplatky za energie. V obou městech se kvůli tomu ještě během středy konaly bouřlivé diskuse místních s vedením obcí. Řadě lidí po vyúčtování topné sezony totiž přišly faktury na desítky tisíc.
5. 5. 2023|

Kapacity v domovech seniorů budou rychle ubývat. Do penze odcházejí silné ročníky

V českých domovech pro seniory budou v následujících letech chybět desítky tisíc míst. Podle demografů totiž začaly do penze odcházet silné ročníky. Stačit nemusí ani to, že se stále otevírají nová zařízení. Města proto vytvářejí studie a hledají nové možnosti. Pomoc slibuje i stát – v dotacích na výstavbu nových domovů pro seniory nebo domovů s pečovatelskou službou chce rozdělit stovky milionů korun.
26. 1. 2023|

Kraj odvolal ředitele Domova pod lípou. Objevilo se tam podezření na týrání dětí

Středočeský kraj ve čtvrtek odvolal ředitele Aleše Koblihu z vedení zařízení Domov pod lípou, v němž údajně docházelo k týrání mentálně postižených dětí a mladistvých. České televizi to potvrdil tiskový mluvčí kraje David Šíma. K odvolání Koblihy kraj přistoupil poté, co zařízení navštívili zaměstnanci kanceláře ombudsmana, který poté podal trestní oznámení. O případu informoval týdeník Respekt, zabývali se jím i Reportéři ČT.
1. 12. 2022|

Pacient s nožem napadl personál slánské nemocnice, ochranka ho postřelila

Pacient ve slánské nemocnici napadl v noci na čtvrtek personál, pracovník ochranky jej postřelil do nohy. Podle policie měl pacient nůž a zaměstnance nemocnice i ochranku ohrožoval na životě. Je podezřelý z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.
16. 1. 2020Aktualizováno16. 1. 2020, 13:40|

Slaný má obchvat, uleví mu od deseti tisíc aut denně a řidičům od nebezpečných míst

Slaný má obchvat. Auta, která jedou například z Karlových Varů do Mělníka, tak již nemusí zajíždět do centra města. Ředitelství silnic a dálnic ale ještě nezprovoznilo celou přeložku silnice I/16, která na slánský obchvat navazuje a vyhýbá se ještě dalším obcím. Ty se aut zbaví až v příštím roce.
18. 12. 2019|