TÉMA

Lískovec

Vlaky z Blanska do Brna na rok nahradí autobusy, cestu do krajského města usnadní nové zastávky

Na trati mezi Brnem a Blanskem přestanou kvůli rekonstrukci 12. prosince jezdit vlaky. Provoz na trati bude zcela zastaven až do příští prosincové změny jízdního řádu. Mezi krajským a okresním městem tak bude po celý rok jezdit několik autobusových linek, které nahradí zrušené železniční spoje. Na tiskové konferenci to řekl ředitel společnosti Kordis JMK Jiří Horský. Ve stejný den se zároveň cestujícím otevřou dvě nové zastávky na modernizované trati z moravské metropole do Střelic, a to v Ostopovicích a v Brně-Starém Lískovci.
25. 11. 2021|

Ovocné stromy i zeleninu obsypaly mšice. Přemnožený škůdce napadá i nezvyklé druhy

Po suchu a problémech s hraboši trápí zemědělce v těchto týdnech jiný škůdce. Stromy v sadech i zelenina jsou obsypané mšicemi. Ty letos škodí i na plodinách, na kterých v minulých letech neparazitovaly. Mšice mohou způsobit neplodnost napadených výhonů v příštím roce nebo přispět k přenosu závažných virových onemocnění stromů.
12. 6. 2020|

ANO povede do voleb na jihu Moravy zřejmě hejtman Šimek. V Brně chtějí vyloučit další členy hnutí

Jihomoravskou kandidátku hnutí ANO zřejmě povede hejtman Bohumil Šimek, doporučilo to jednohlasně krajské předsednictvo hnutí. V čele kandidátní listiny do krajských voleb nahradí bývalého primátora Brna a místopředsedu ANO Petra Vokřála, který před týdnem řady hnutí opustil. Rozhodnutí krajského předsednictva musí ještě potvrdit celostátní vedení ANO.
9. 6. 2020|
Reportéři ČT

Kvůli korupci v brněnském ANO došlo na čistky. Podezřelí ale ve straně zůstávají

Kvůli korupční kauze uvnitř brněnské organizace hnutí ANO rozjela strana rozsáhlé čistky. Nepostihly však ty, které postihnout měly. V hnutí už skončil bývalý místostarosta části Brno-střed Jiří Švachula, nadále v něm ale zůstávají členové, které má policie za možné podezřelé. V rámci kauzy s krycím názvem Stoka se podařilo zajistit i důkazy v podobě předávání obálek v kanceláři jednoho z důležitých představitelů hnutí ANO v Brně. Případu se pro pořad Reportéři ČT věnovali Dalibor Bártek a Adéla Paclíková.
2. 6. 2020|

Lidem se už daří sehnat zubaře. Pomohly bonusy, říká pojišťovna

Dvanáct tisíc lidí, kteří neměli zubaře, ho teď našlo, tvrdí Všeobecná zdravotní pojišťovna. Pomohly podle ní bonusy vyplácené za registraci pacienta. Navíc příští rok se má částka zvednout z 50 korun rovnou na pět set a vzrostou i některé úhrady. Podle stomatologické komory se za těchto podmínek už vyplatí pečovat i o pacienty, kteří podstupují pouze zákroky hrazené pojišťovnou a nechtějí nic doplácet. Cílená podpora by časem mohla pomoct i v místech, kde je stále o zubaře nouze.
8. 12. 2019|