TÉMA

Regina Rázlová

Srpen v zemi indiánů otevírá staré rodinné jizvy

Otevřít minulost bývá někdy hodně bolestné, jak dobře vědí hrdinové divadelní hry Srpen v zemi indiánů. Dramatik Tracy Letts za ni získal v roce 2008 Pulitzerovu cenu. Nově ji nastudovalo pražské Divadlo na Vinohradech. Hlavní roli despotické matky tří dcer hraje Regina Rázlová.
27. 3. 2024|

Regina Rázlová hraje ženu s Alzheimerem. „Není to film, kterého je třeba se bát,“ zve do kina

Herečka Regina Rázlová se vrací na filmová plátna ve velké hlavní roli. Režisér Petr Slavík ji obsadil do snímku inspirovaného zkušeností své vlastní rodiny. „Nemá to být naučný film, je to vyprávění příběhu,“ řekla Rázlová v Interview ČT24 o titulu Tancuj, Matyldo. V tragikomickém příběhu ztvárnila ženu bojující s Alzheimerovou chorobou. Snímek natočený v koprodukci České televize se dostane do kin 30. listopadu.
28. 11. 2023|

Regina Rázlová se ve filmu potýká s Alzheimerem, stará se o ni Karel Roden

Regina Rázlová a Karel Roden se potkali při natáčení dramatu Tancuj, Matyldo. Příběh o rodině, do níž vstoupila vážná nemoc, vychází z osobní zkušenosti režiséra snímku Petra Slavíka a jeho ženy Nataši, která je autorkou scénáře. První ukázku tvůrci zveřejňují u příležitosti Světového dne Alzheimerovy choroby, která připadá na 21. září.
20. 9. 2023|

Rázlová a Roden točí film Tancuj, Matyldo. Ona je zpěvačka s Alzheimerem, on její citově vyprahlý syn

Waltzing Matilda, jedna z nejznámějších písní nazpívaných mimo jiné Tomem Waitsem, se stala součástí inspirace tvůrců celovečerního filmu Tancuj, Matyldo. Do rolí bývalé barové zpěvačky a bohémské Matyldy, u níž propuká Alzheimerova choroba, a jejího syna, citově uzavřeného soudního exekutora Karla, tvůrci obsadili Reginu Rázlovou a Karla Rodena. Ti se setkávají spolu před kamerou úplně poprvé, v minulosti však Rázlová působila jako Rodenova pedagožka na DAMU. Natáčení probíhá v Praze, později se štáb přesune do Plzně nebo Bratislavy. Koproducentem je Česká televize.
19. 7. 2022|

Dům Bernardy Alby je zavřený, diváci Divadla na Vinohradech se do něj ale dostanou

Téma potřeby svobody i následků slepé poslušnosti vystupuje ze hry Dům Bernardy Alby, kterou napsal španělský básník a dramatik Federico García Lorca. Drama s čistě ženským obsazením nově nastudovalo pražské Divadlo na Vinohradech. V hlavních rolích se představují Tereza Bebarová a Regina Rázlová.
24. 5. 2022|

Za Žáby bez jazyka toho dost řekne trailer

S nebezpečnými rodinnými vztahy a se strukturou počítačových her si pohrává nový film Miry Fornay. Žáby bez jazyka natočila v česko-slovenské produkci podle vlastního scénáře. Premiéra snímku je plánována na 9. dubna příštího roku, s předstihem novinku přibližuje trailer.
3. 12. 2019|