TÉMA

Zbyněk Pražák

Šestnáct zaměstnanců společnosti pečující o drogově závislé v Ostravě podalo výpověď

Hromadnou výpověď podalo šestnáct zaměstnanců obecně prospěšné společnosti Renarkon, která se v Ostravě stará asi o dva tisíce drogově závislých. Odcházející pracovníci uvádějí jako důvod dlouhodobé neshody s ředitelem. Podle něj odchody spustilo neprodloužení smlouvy pracovnici, která neplnila své povinnosti.
1. 11. 2023|

Novým ostravským primátorem zvolili zastupitelé Dohnala, Macura skončil

Primátorem Ostravy ve středu dopoledne zastupitelé zvolili Jana Dohnala (ODS) z uskupení SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). Třetí největší město republiky povede nová koalice, ve které budou uskupení ANO, SPOLU, Ostravak, Starostové pro Ostravu a Piráti. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 37 hlasů, koaliční smlouvu subjekty podepsaly ráno.
26. 4. 2023Aktualizováno26. 4. 2023, 13:25|

V Ostravě je v bytové nouzi až tři tisíce lidí. Město má v plánu postavit další sociální byty

V Ostravě žijí více než tři tisícovky lidí, kteří jsou v bytové nouzi, mezi nimi jsou i stovky dětí. Město se jim od roku 2016 snaží pomoci projekty, při kterých se už podařilo vyčlenit a zabydlet 168 sociálních bytů, a chystají se další. Úspěšnost v udržení bydlení u lidí zapojených do projektů převyšuje 85 procent, řekl primátorův náměstek Zbyněk Pražák (KDU-ČSL). V Ostravě žije necelých tři sta tisíc obyvatel.
20. 4. 2023|

V Ostravě se změní systém lékařských pohotovostí. Dětská se přesune do fakultní nemocnice

Městská nemocnice Ostrava, Fakultní nemocnice a Nemocnice Agel Vítkovice si od nového roku přerozdělí lékařské služby první pomoci. Pohotovost pro děti a dorost se přesune do fakultní nemocnice. Nemocnice Agel Vítkovice vypomůže personálně. Kraj bude Lékařskou službu první pomoci v Ostravě ročně dotovat zhruba dvanácti miliony korun.
12. 12. 2022|

Údajné týrání v ostravské Slunečnici jde k soudu. Obžalobě čelí bývalé ošetřovatelky

Státní zástupkyně obžalovala dvě bývalé ošetřovatelky domova pro seniory Slunečnice v Ostravě-Porubě z týrání klientů. Na dotaz ČT to uvedla mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě Jiřina Navrátilová. Policie se situací v domově začala zabývat poté, co server Seznam Zprávy před třemi roky zveřejnil reportáže o údajném ponižujícím chování některých zaměstnanců vůči klientům. Případ teď projedná soud.
3. 6. 2022|

Ostrava otevřela Sociopoint, má pomoci lidem v těžkých životních situacích

Kontaktní místo pro lidi v tíživých situacích, takzvaný Sociopoint, v pátek otevřeli v Ostravě. Sociální pracovníci tam poradí, jak řešit těžké životní problémy. Zprostředkují také kontakt na potřebnou organizaci. Pomůže i bezplatná telefonní linka.
1. 10. 2021|

Kvůli údajnému ponižování klientů končí dvě zaměstnankyně ostravského domova seniorů

Kvůli údajnému ponižování klientů v domově pro seniory Slunečnice v Ostravě-Porubě končí dvě jeho zaměstnankyně. Ostravský magistrát bude teď zkoumat situaci i v dalších sociálních zařízeních ve městě. Na nevhodné chování pečovatelů v domově seniorů upozornily reportáže serveru Seznam Zprávy, případem se teď zabývá i moravskoslezská policie.
28. 11. 2019|