TÉMA

Křišťálová Lupa

Zbraně pro Ukrajinu podruhé vyhrály cenu Křišťálová Lupa. Anticenu dostala vláda kvůli přístupu k dezinformacím

Web Zbraneproukrajinu.cz, který pod názvem Dárek pro Putina pořádá sbírky na zbraně, jimiž se Ukrajinci brání ruské válečné agresi, získal hlavní cenu za projekt roku v Křišťálové Lupě. Zbraneproukrajinu.cz byly vybrány za projekt roku i loni. Anticenu převzal vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti), ale dostala ji celá vláda za to, že podle poroty nepodniká nic proti on-line dezinformacím. I anticena putovala podruhé v řadě k témuž příjemci, i když loni byl důvod jiný. V kategorii Zpravodajství a publicistika se na druhém místě umístil web ČT24.cz za Seznam Zprávami.
23. 11. 2023|

Křišťálovou lupu získal projekt Zbraně pro Ukrajinu, web ČT24.cz je druhý ve zpravodajství

Cenu Křišťálová Lupa získal server Zbraneproukrajinu.cz. V kategorii web roku skončil web ČT24.cz na druhém místě za Seznam zprávami. Osobností roku v sedmnáctém ročníku ankety se stal zakladatel start-upu Shipmonk Jan Bednář a cenu popularity u veřejnosti si odnáší podcast Opravdové zločiny. O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodly svými hlasy odborná porota a internetová veřejnost.
24. 11. 2022|

Křišťálovou lupu získali Michal Bláha nebo film V síti. Web ČT24 je ve zpravodajství druhý

Ocenění za nejlepší projekt roku v 15. ročníku ankety Křišťálová lupa získala aktivita českých technologických firem a IT nadšenců zaměřená na pomoc v boji s koronavirovou pandemií Covid19cz.cz. Osobností roku je pak podnikatel a investor Michal Bláha, který mimo jiné založil portál Hlídač státu. Cenu popularity si stejně jako v loňském roce odnesla internetová televize DVTV. Web ČT24.cz získal v kategorii zpravodajství a publicistika druhé místo.
26. 11. 2020|

„Když člověk reálně zažije podvody na ulici, stane se to osobním,“ říkají tvůrci pořadu Honest Guide

Kam v Praze zajít na oběd a jak se nenechat napálit nepoctivými směnárnami nebo taxikáři? Zahraničním turistům v Praze už několik let radí reportér Janek Rubeš a kameraman Honza Mikulka, kteří tvoří pořad Honest Guide pro Televizi Seznam. Teď za to byli oceněni – získali Křišťálovou lupu v kategorii Online video.
24. 11. 2019|

V Křišťálové lupě bodovala DVTV, Oliver Dlouhý nebo Aplikace Záchranka. ČT24 má bronz

V Divadle Archa se ve čtvrtek večer vyhlašovaly výsledky 14. ročníku ankety Křišťálová lupa. Cenu popularity v hlasování veřejnosti si odnesla DVTV, která ovládla rovněž kategorii zpravodajství a publicistika. Ve stejné kategorii obsadil třetí místo web ČT24.cz. V odborných cenách bodoval Oliver Dlouhý coby osobnost roku, který stojí za vyhledávačem letenek Kiwi.com. Projektem roku 2019 pak odborná porota zvolila Deník N a marketingovou inspirací se stal spolek Milion chvilek pro demokracii.
21. 11. 2019Aktualizováno21. 11. 2019, 22:01|

DVTV, česká hra Kingdom Come i Jindřich Šídlo. Křišťálová lupa vyhlásila vítěze

Ocenění Projekt roku ve 13. ročníku ankety Křišťálová lupa získala hra vyvíjená českou společností Warhorse Studios Kingdom Come: Deliverance. Osobností roku se stal publicista Jindřich Šídlo, cenu popularity si odnesla již počtvrté internetová televize DVTV. Vítěze v pražském Divadle Archa vyhlásili organizátoři soutěže z odborného serveru Lupa.cz.
22. 11. 2018Aktualizováno22. 11. 2018, 22:14|