TÉMA

Brodek u Přerova

Kvůli zatopení obce Brodek u Přerova podal státní zástupce obžalobu

Případ záplav v Brodku u Přerova z října 2020 míří k soudu. Státní zástupce obžaloval jednu fyzickou a jednu právnickou osobu z obecného ohrožení z nedbalosti. ČT to řekl státní zástupce David Pivoda. V den povodně zůstalo stavidlo na jezu uzavřené a rozvodněná Olešnice zaplavila sedmdesát nemovitostí a způsobila škodu téměř čtrnáct milionů korun. V případě prokázání viny hrozí pachatelům peněžitý trest nebo až osm let vězení.
16. 6. 2023|

Policisté navrhli obžalovat možné viníky kvůli záplavám v Brodku u Přerova v roce 2020

Přerovští kriminalisté ukončili v těchto dnech vyšetřování záplav v Brodku u Přerova z října 2020. Rozvodněná Olešnice tehdy zaplavila sedmdesát nemovitostí a způsobila obyvatelům  škodu téměř čtrnáct milionů korun. Policie navrhla obžalovat z obecného ohrožení z nedbalosti fyzickou a právnickou osobu, důvodem bylo to, že v osudný den zůstalo stavidlo na jezu uzavřené.
2. 6. 2023|

30 let zpět: Svatá Anežka měla připomenout Kolumba a vydat se na oceán

Se Svatou Anežkou – funkční replikou karavely z 16. století – se skupina nadšenců z Přerova chtěla zúčastnit plavby konané na oslavu 500 let Kolumbovy cesty do Nového světa. Plavidlo vzniklo přestavbou staré rybářské lodi dovezené z Polska. A přestože byla dokončena včas, za oceán se nakonec nevydala.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
10. 3. 2022|

Z Olomouce do Vsetína s hodinovým zpožděním. Opravy kolejí u Přerova skončí až v polovině prosince

Velká zpoždění nabírají vlaky mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na trati číslo 270, která je jedním z nejdůležitějších železničních koridorů v Česku. Důvodem jsou dvě výluky kvůli opravě kolejí u Přerova. Správa železniční dopravní cesty opravuje koleje mezi Brodkem u Přerova a Přerovem a také na trase Přerov–Prosenice. Vlaky tak jezdí po jedné koleji. Největší zpoždění nabírají osobní vlaky, například na trase z Olomouce do Vsetína. Rychlíky nebo spoje soukromých dopravců mají totiž přednost.
20. 11. 2019|