TÉMA

Křešice

Dobrovolní hasiči pomáhali při povodních. Zamrzla jim ale cisterna

Dobrovolným hasičům z Děčínských Křešic, kteří pomáhali při povodních, zamrzla cisterna. Nestihli ji kvůli vysoké hladině řeky dostat do garáže dříve, než začaly mrazy. Jde o jednu z desítek jednotek dobrovolných hasičů, která pomáhala i při předloňském požáru v Českém Švýcarsku.
11. 1. 2024|

Povodí rozšiřují záplavová území i za povodňové bariéry. Obce i lidé se bouří pro zmařené investice i nemožnost pojištění

Záplavová území se na řadě míst výrazně rozšiřují. Povodí už rozeslalo do jednotlivých krajů aktualizované mapy. Obce přitom v posledních letech stavěly protipovodňové stěny za stovky milionů a teď si stěžují, že jejich investice byly zbytečné. Místa, kde se podle nových map nebude smět vůbec stavět, totiž mají sahat daleko za vybudované ochrany. Obce i lidé, kteří v nich žijí, proti rozšíření zón protestují.
20. 1. 2023|

Do Labe u Litoměřic spadlo malé letadlo, pilot zahynul

Při pádu ultralehkého letadla v Křešicích na Litoměřicku zahynul pilot. Zřícený stroj našli odpoledne hasiči a policisté v Labi. Tělo budou vyprošťovat potápěči. „Letadlo bude vyzvednuto jeřábem,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Do vyšetřování okolností pádu letadla se zapojí i Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.
16. 11. 2019Aktualizováno16. 11. 2019, 16:31|