TÉMA

Denisa Saková

Slovensko nevěří podle Fica ve vojenské řešení konfliktu na Ukrajině. Důležitá je společná politika na úrovni EU, míní Fiala

Slovenský premiér Robert Fico navštívil na své první zahraniční cestě po návratu do funkce Prahu. Setkal se se čtveřicí nejvyšších ústavních činitelů – dopoledne jednal s předsedy parlamentních komor, odpoledne navštívil českého premiéra Petra Fialu (ODS), a potom i prezidenta Petra Pavla. Opakovaně hovořil o pozici nové slovenské vlády k rusko-ukrajinské válce, s Fialou jednal také o pokračování bilaterální spolupráce obou zemí nebo migraci.
24. 11. 2023Aktualizováno24. 11. 2023, 22:45|

Pellegrini balancuje mezi dvěma světy a jeho Hlas utichá

Sociálnědemokratický Hlas-SD založila skupina politiků v čele s Peterem Pellegrinim po rozchodu se Smerem-SD Roberta Fica. Hlas a Smer stále bojují o podobnou voličskou základnu, Pellegriniho strana ale podle komentátorů a politologů zaostává kvůli své neochotě pouštět se do tvrdších střetů s oponenty a jasněji se vyhranit, hlavně vůči Smeru a Ficovi. Části slovenských voličů také vadí Pellegriniho vazby na západní politiky.
25. 9. 2023|

Slovenská vláda odebrala Ficovi ochranku, neměl na ni nárok

Slovenský ministr vnitra Roman Mikulec odebral ochranku bývalému premiérovi a současnému předsedovi strany Smer-SD Robertu Ficovi. Informoval o tom internetový portál aktuality.sk, který připomněl, že bývalá vláda Smeru ochranku Ficovi ponechala i po odchodu z postu předsedy vlády, ačkoli na ni ze zákona už neměl právo.
31. 3. 2020|

Kamion plný kamení se u Nitry srazil s autobusem, kterým cestovali středoškoláci. Zemřelo 12 lidí

Dvanáct lidí, z toho nejméně čtyři děti, nepřežilo srážku kamionu a autobusu, která se stala u Nitry na jihu Slovenska. Informaci potvrdily ministryně vnitra Denisa Saková a ministryně zdravotnictví Andrea Kalavská. V nemocnicích skončilo dvacet zraněných. Podle informací některých slovenských médií jeli v autobuse především středoškoláci. České ministerstvo zahraničí zatím nemá žádné informace o tom, že by mezi mrtvými a raněnými byli Češi. Premiér Peter Pellegrini uvažuje o vyhlášení státního smutku.
13. 11. 2019Aktualizováno13. 11. 2019, 20:10|