TÉMA

Southwest Airlines

Mrazivé počasí v USA si vyžádalo pětašedesát obětí. Nejhůře je zasažen stát New York

Extrémní mrazy ve Spojených státech mají podle tamních úřadů už nejméně pětašedesát obětí. Nejvíce zasažený je stát New York, kde již zemřelo víc než třicet lidí. V Buffalu jsou tisíce lidí bez elektřiny a ve městě zároveň platí kvůli sněhové bouři zákaz používání aut. Zrušeny jsou nadále tisíce letů. Velkou většinu z nich provozuje společnost Southwest Airlines, na níž se kvůli nezvládnutí situace snáší tvrdá kritika a pozornost federální vlády.
28. 12. 2022Aktualizováno28. 12. 2022, 21:00|

Velké aerolinky se dostávají do finančních problémů. Ztráty hlásí American Airlines i Southwest

Největší světová letecká společnost American Airlines Group ve třetím čtvrtletí vykázala čistou ztrátu 2,4 miliardy dolarů (přes 55 miliard korun). Loni byl přitom její zisk 425 milionů dolarů. Firma se potýká s negativními dopady šíření koronaviru na leteckou přepravu a ztrátu vykázala už třetí čtvrtletí za sebou. Největší čistou ztrátu za svou existenci vykázaly také aerolinky Southwest Airlines, a to 1,16 miliardy dolarů po loňském zisku 659 milionů dolarů. Problémy má také Cathey Pacific z Hongkongu.
23. 10. 2020|

Letecká doprava má stále problémy. Energetická agentura proto zhoršila prognózu pro trh s ropou

Mezinárodní agentura pro energii (IEA) zhoršila výhled poptávky po ropě na letošní rok. Kvůli propadu zájmu o leteckou dopravu se poptávka celosvětově sníží v meziročním srovnání o 8,1 milionu barelů ropy denně na 91,9 milionu barelů denně. IEA to ve čtvrtek uvedla ve své pravidelné měsíční zprávě. Podobně o den dříve Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) zhoršila svůj výhled pro letošní rok.
13. 8. 2020Aktualizováno13. 8. 2020, 15:22|

Průmysl a maloobchod v USA během března rekordně klesly. Americké aerolinky se dohodly s vládou na pomoci

Maloobchodní tržby v USA se v březnu propadly o rekordních 8,7 procenta. Poptávku snížilo uzavření řady prodejen, které mělo předejít šíření koronaviru. Průmyslová výroba se za stejný měsíc meziměsíčně snížila o 6,3 procenta, nejvíce od února 1946. Velké americké letecké společnosti se zároveň s ministerstvem financí v zásadě dohodly na záchranném balíčku za 25 miliard dolarů (přes 611 miliard korun). Pomoc má zajistit, že aerolinky nebudou do října propouštět. Velké banky v USA reportovaly výrazné poklesy zisků. Americké akciové indexy klesly.
15. 4. 2020Aktualizováno15. 4. 2020, 22:13|

Boeing věří, že letouny 737 MAX budou od ledna zase sloužit ve vzduchu

Americký výrobce letecké techniky Boeing předpokládá, že komerční provoz jeho letadel 737 MAX bude obnoven v lednu. Firma to oznámila v pondělí. Dodala, že již v prosinci by mohla obnovit dodávky těchto letadel zákazníkům.
11. 11. 2019|